ISSN 2457 - 3973

Daniel Harpa: Protejăm consumatorii nemțeni și reînviem gustul legumelor de altădată!

Consumatorii nemțeni trebuie să aibă la dispoziție produse proaspete, de calitate și pe cât posibil, din producție locală, obiective pentru care Daniel Vasilică HARPA, candidatul PSD Neamț la președinția Consiliului Județean, a găsit soluții locale, cu surse accesibile.

”Obiectivul meu, ca președinte al Consiliului Județean Neamț, este ca prin susținerea și  promovarea producătorilor agricoli locali, să protejăm consumatorii prin trei pârghii importante: aprovizionare, calitate, preț. Este important ca în contextul agresiunilor de orice fel asupra alimentelorfolosirea excesivă a pesticidelor, modificările genetice, abuzul de substanțe chimice, depozitările neconformepe masa nemțenilor să fie puse produse de calitate”, a declarat Daniel Vasilică Harpa.

 

Una dintre soluții este sprijinirea comunității de producători în desfacerea produselor:

 

* Se vor înființa patru oboare în patru zone cheie ale județului Neamț (Bicaz, Târgu Neamț, Roman și Roznov), precum și o piață dedicată DOAR producătorilor locali, în municipiul reședință de județ, Piatra Neamț.

* Se va urmări eliminarea intermediarilor, astfel încât nemțenii să poată cumpăra produse sănătoase, la prețuri de producători.

* Oboarele vor fi dotate cu instalații sanitare, iluminat, apă și canalizare, iar în week-end, Compania Troleibuzul SA va avea rute speciale pentru a facilita accesul cetățenilor care doresc să își facă aici cumpărăturile.

O altă soluție, este gestionarea eficientă a recoltelor și a resurselor.

În mandatul președintelui Daniel Harpa se vor construi depozite pentru surplusul de produse, de unde magazinele din județ să se poată aproviziona și astfel, să ajungă în bune condiții la consumatori.

Și acum îmi aduc aminte de roșia pe care o mâncam din grădina mamei. Cred că putem reînvia aceste gusturi românești, prin programul CONSUMĂM PRODUSE ROMÂNEȘTI. Acest proiect este unul de suflet și, în calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț, voi face tot ceea ce pot ca să îl realizez!, a precizat Daniel Vasilică Harpa.

Material comandat de organizația PSD Neamț. Cod mandatar financiar 21240002

 

Articolul anterior

Pietrenii trebuie să afle adevărul despre eşecul culoarelor de mobilitate

Articolul următor

Adrian Niţă: Autobuze noi pentru Piatra-Neamţ!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular