ISSN 2457 - 3973

Pietrenii trebuie să afle adevărul despre eşecul culoarelor de mobilitate

Am trimis o adresă Primăriei Piatra Neamț, motivată din nemulțumirea generală a pietrenilor față de lucrările de pe culoarele de mobilitate Traian și Decebal, aceste șantiere care generează un stres deosebit, poluare, nervi, mizerie multă, un mare grad de insatisfacție în rândul cetățenilor și o nemulțumire în tot orașul.

Prin această adresă cer să ne răspundă nouă, pietrenilor,  care sunt motivele reale pentru care s-au întârziat aceste lucrări.

Observăm de ceva timp acest eșec în modul în care au fost implementate proiectele pe culoarele de mobilitate. Eșec ce se încearcă să fie ascuns sau justificat de către Primărie cu tot felul de tertipuri.

Pietrenii trebuie să știe care este cota de finanțare la care s-a ajuns și care va fi efortul bugetar pe care va trebui să-l suporte din cauza acestor întârzieri, știind că, inițial, partea de co-finanțare pe care municipalitatea trebuia să o plătească era doar 2 la sută?

În momentul de față nimeni din Primărie nu ne explică într-un mod transparent și onest care este situația acestor lucrări și cât vom plăti din buzunarele pietrenilor pentru finalizarea lor.

I-am solicitat domnului primar prin această adresă să ne  răspundă dacă a intreprins vreun demers pentru a identifica vinovații pentru neterminarea lucrărilor;  dacă există în contractele pe care le are cu societățile care lucrează pe aceste culoare de mobilitate clauze menite  să dea banii înapoi pentru întârziere și dacă a intreprins primarul și alte demersuri, ca de exemplu, plângeri penale împotriva celor  despre care tot se plânge mereu sau dacă i-a dat în judecată dar îi menționează fără să spună nume.

Este momentul, domnule primar, să dați dovadă de curaj și să dați dovadă de responsabilitate, pentru că încasați totuși din banii pietrenilor câteva mii de euro în fiecare lună de aproape 4 ani de zile și ceea ce se întâmplă în oraș ar trebui să vă dea un pic de gândit. De aceea cred că e timpul să vă faceți curaj și să ieșiți în mod transparent în fața celor care v-au acordat votul și a celor care nu vi l-au acordat dar care trăiesc și plătesc taxe și impozite în Piatra Neamț și să le spuneți adevărul. Nu vă feriți de adevăr! Ieșiți public și spuneți cine vă pune bețe în roate când vă referiți la aceste culoare de mobilitate și dacă ați intreprins ceva – fie să recuperăm banii, fie să-i tragem la răspundere pe cei vinovați!

Material comandat de organizația PSD Piatra Neamț. Cod mandatar financiar 21240002

Biroul de Comunicare PSD Neamț

 

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă în comuna Dobreni și comuna Bodești

Articolul următor

Daniel Harpa: Protejăm consumatorii nemțeni și reînviem gustul legumelor de altădată!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular