ISSN 2457 - 3973

Daniel Vasiliu, omul din umbra victoriei PNL de la Roznov

PNL a reușit o victorie surpriză în orașul Roznov dacă luăm în considerare faptul că aici era considerat unul dintre fief-urile PRO România. Primarul Ionel Ciubotaru este de câteva luni un susținător al formațiunii conduse de Victor Ponta. De aici până la un rezultat foarte bun care se prefigura pentru PRO România nu mai era decât un pas. Care nu a fost să fie…

Dacă ar fi să facem o scurtă radiografie internă a organizației PNL Neamț, am putea asista la un rezultat neclar. Lupte interne pentru desemnarea candidatului la primărie, membri care au rămas doar cu numele dar nu mai capacitează, în contrapartidă cu membri (puțini la număr) care și-au rupt pingelele papucilor în această campanie electorală.

Au existat însă câteva minți limpezi care au știu să gestioneze o situație deloc ușoară cum era cea de la Roznov. Un George Lazăr (prim-vicepreședinte PNL Neamț), sau Gabriela Banu, Bogdan Buhușanu, Marius Nechita, Mihaela Isciuc și nu în ultimul rând Daniel Vasiliu (cu obârșie la Ronov).

Daniel Vasiliu și-a luat în grija politică orașul Roznov, inclusiv în ziua votului, pentru a monitoriza procesul electoral.

 

Evident, victoria de la Roznov este colectivă dar – paradoxal – surse politice spun că Daniel Vasiliu nu consideră nici pe departe o victorie scorul obținut la Roznov de PNL. Mai mult decât atât, Vasiliu este hotărât să propună conducerii județene a PNL Neamț să taie în carne vie în ceea ce privește organizația roznoveană.

”Scorul de la Roznov este muncit de prea puțini membri ai PNL de acolo. Restul vine pe munca organizației județene PNL Neamț și a organizației naționale. Trebuie o analiză la sânge și apoi să vedem ce măsuri trebuie aplicate pentru ca organizația PNL Roznov să câștige alegerile prezidențiale și apoi pe cele locale”, ar fi spus Daniel Vasiliu, într-o discuție internă la PNL Neamț.

L-am contactat pe Daniel Vasiliu pentru a confirma cele precizate mai sus însă nu a răspuns apelurilor telefonice.

Rămâne de consemnat doar declarația pe care secretarul general adjunct al PNL Neamț a dat-o, ieri, la ieșirea de la urne: ”Am votat pentru o Românie modernă și prosperă. Asta înseamnă respectarea și aplicarea Constituției și a legilor țării. Înseamnă și atragerea masivă a fondurilor europene. Lucrez în acest domeniu de 10 ani, cunosc importanța în dezvoltarea economiei a acestor fonduri și tocmai din acest motiv îmi doresc o echipă de europarlamentari care să reprezinte cu cinste interesele țărrii. Să se uite mai întâi în buletin și apoi în carnetul de membru al partidului. Dumnezeu să binecuvânteze această țară în care m-am născut și în care vreau să trăiesc și să mor împăcat că nepoții vor respecta si vor păstra valorile și tradițiile acestui neam”.

Rezultatele oficiale la Roznov sunt:

1. PNL – 25,50 la sută

2. PSD – 24.63 la sută

3. PRO România – 19,68 la sută

4. Alianța 2020 USR PLUS – 11,88 la sută

5. PMP – 6,4 la sută

Articolul anterior

Liderii PMP Neamț – primele reacții după rezultatul obținut în județ

Articolul următor

Iată numele celor 33 de europarlamentari români pe care i-ați ales!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *