ISSN 2457 - 3973

Decizie de ultimă oră! Iată ce se întâmplă cu drumul Bicaz – Poiana Largului!

Reprezentanții Guvernului, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a luat o decizie în ceea ce privește reabilitarea drumului național DN15 Bicaz – Poiana Largului.

Prefectul George Lazăr a declarat marți, 4 februarie 2020, că lucrările vor continua imediat ce vremea va permite acest lucru.

Banii pentru anul în curs sunt alocați, potrivit prefectului, inclusiv pentru lucrările suplimentare solicitate.

”Stadiul fizic al lucrării este de 80% iar termenul de finalizare va fi de 2 săptămâni de la data reînceperii lucrărilor. Primul termen a fost 15 noiembrie 2019, care nu a fost respectat de contractor sau consorţiul de societăţi care au executat lucrările. În prezent, lucrările sunt sistate din cauza condițiilor meteorologice şi urmează să fie repornite când vremea va permite. Valoarea lucrărilor din contract este de 253,8 milioane lei fără TVA din care s-a decontat, până la 16 ianuarie 2020, suma de 143,6 milioane fără TVA. Pentru a nu exista discuţii că Guvernul nu alocă bani vă înştiinţez că, la nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași şi CNAIR există pentru anul acesta disponilibitataea de plată de 131,1 milioane lei. Deci banii se vor plăti. Ne dorim ca această lucrare să fie închieiată. Suplimentar există o nouă investiţie. Pentru eliminarea efectelor inundaţiilor urmează să se achite alte 66,3 milioane lei pentru alte 39 de puncte. Sunt lucrări în 72 de puncte pe situaţii de urgenţă. Așdar, nu doar că vor continua lucrările iar banii vor fi acordaţi de Ministerul Transporturilor, ci se au în vedere lucrări suplimentare”, a declarat prefectul George Lazăr.

Prefectul Lazăr a adăugat că lucrările inclusiv turnarea de covor asfaltic pe fiecare dintre cele 72 de puncte pe care s-a intervenit pe drumul Bicaz – Poiana Largului.

Există posibilitatea ca întreg tronsonul de drum național între Bicaz și Poiana Largului să intre pe un proiect de asfaltare totală, după ce vor fi finalizate lucrările.

Articolul anterior

Viceprimarul Gavrilescu a pornit motoarele PMP-ului la Piatra-Neamț

Articolul următor

PSD Neamț mai pierde un consilier județean! Corduneanu, dat afară prin ordin de prefect!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *