ISSN 2457 - 3973

Deputaţii au salvat un deputat nemţean de ”beciul domnesc”!

Deputatul de Roman, Elena Udrea va fi cercetată penal de procurorii DNA dar nu poate fi reţinută de aceştia şi nici arestată preventiv de judecători. Aceasta este decizia luată de deputaţi ca răspuns la cele 3 solicitări ale DNA: de începere a urmăririi penale, de reţinere şi de arestare preventivă!

Pentru ca Elena Udrea să poată fi reţinută sau arestată preventiv era nevoie de 122 de voturi. Au votat însă doar 119 deputaţi pentru încuviinţarea reţinerii sau arestării preventive şi astfel, fostul ministru al Dezvoltării a rămas cu imunitatea parlamentară. Şocul rezultatului a fost atât de mare încât s-a cerut renumărarea voturilor.

Anterior votului, deputatul de Roman a avut un discurs extrem de dur şi care ar putea fi cheia rezultatului votului. Asta pentru că la busa pariurilor, şansele ca Elena Udrea să rămână fără imunitate erau extrem de mari.

”La intrare m-a întrebat presa dacă am primit sfaturi. Am cea mai mare experienţă pentru că astăzi, în octombrie 2015, sunt pentru a treia oară în faţă dumneavoastră. Putem introduce în statutul Camerei Deputaţilor arestarea Elenei Udrea ca procedură permanentă. Cred că nu mai aveţi nicio îndoială că ceea ce am spus e adevărat. Arestarea Elenei Udrea e un plan început încă din timpul celui de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu. E o acţiune a instituţiilor de forţă. Într-o ţară în care corupţia a atins toate nivelurile societăţii, orice demers anticorupţie e susţinut. Însă, pentru nimic nu trebuie să abandonăm statul de drept şi democraţia. Ştim cum am trăit în dictatura lui Ceauşescu. Avem nevoie că toţi cei care greşesc să plătească. Da, avem nevoie să respectăm legea. Dar toate acestea trebuie făcute în spiritul statului de drept. Cătuşele nu trebuie să fie armă letală pentru a prelua puterea. Sistemul nu se supune judecăţii poporului aşa cum fac politicienii.Odată ce sistemul va prelua puterea, nu va mai exista control. Sunteţi chemaţi să daţi un vot în orb. Asta arată caracterul ţintit al procurorilor de a mă reduce la tăcere, pentru că am ieşit din puşcărie şi nu am tăcut. Sistemul a decis că Elena Udrea trebuie băgată iar în beci. Doamna procuror a cerut arestarea mea preventivă înainte de a vrea să vadă ce am de spus în privinţa celor două speţe. Am ajuns, de frica propriilor slăbiciuni, complexaţi de imaginea publică pe care o avem, să fim din ce în ce mai mult arma prin care sistemul acţionează împotriva noastră. Sunt ţări în Europa unde imunitatea este completă pe toată durată mandatului. La viitoarele alegeri vor candida doar cei agreaţi de sistem, cei care se lasă manipulaţi, conduşi, Ceilalţi, vor fi cu cătuşele la mâini sau cu dosare. Suntem singura ţară care avem un prim-ministru pus sub acuzare. Nu contest ce e acolo. Dar punerea sub acuzare în timpul mandatului nu este normală. Este clar că se încearcă schimbarea guvernului Ponta cu procurori. Opoziţia nu trebuie să accepte asta. Mâine se poate întâmplă la fel şi pentru ei, când Sistemul va decide că nu mai sunt obedienţ. Văd că se încearcă şi reducerea la tăcere a celui de-al doilea om în stat, a lui Călin Popescu Tăriceanu. Nimeni nu mă poate bănui de simpatie faţă de acesta. Indiferent cât de parteneri cu sistemul va credeţi astăzi, o să vedeţi că o ajungeţi voi într-o postură similară. Fiţi convinşi, va veni şi rândul vostru. Plecaţi de bună voie acasă sau plecaţi la puşcărie. Vreau să ştiţi. Nu am cerut şi nu am luat niciodată un leu sau un euro de la Buzoianu, un personaj pe care l-am întâlnit o singură data, în 2005. Am avut un conflict cu el. În România, în campanie, candidaţii cheltuiesc zeci de milioane de euro obţinuţi de la oameni de afaceri, oameni care vor să şi recâştige banii”.

Articolul anterior

Primarul Dragoş Chitic: Muntele Cozla este mai sigur ca niciodată! La fel şi telegondola!

Articolul următor

Români prinşi cu 11 kilograme de haşiş pe aeroportul din Casablanca

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular