ISSN 2457 - 3973

Deputatul Bulai (USR Neamț) îl desființează pe viitorul ministru al Culturii! ”Nu pot vota un incompetent!”

Președintele USR Neamț, deputatul Iulian Bulai, l-a desființat pe viitorul ministru al Culturii din Guvernul Orban.

Parlamentarul nemțean a declarat despre deputatul Bogdan Gheorghiu, propunerea PNL la Ministerul Culturii, că nu are nici o minimă calitate care l-ar putea recomanda pentru o asemenea funcție.

”Deputatul Bogdan Gheorghiu, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii, e colegul meu în Comisia de cultură de trei ani de zile. De trei ani de zile, urmăresc activitatea foarte modestă a dl Gheorghiu în comisia noastră. Și, cu tot respectul colegial, mă văd în imposibilitatea morală de a-l vota ca ministru la audierile ce urmează. Cu tot respectul colegial, dl Gheorghiu nu are nicio calitate dintre cele necesare, minime, pentru un ministru al Culturii. Să fii prezent aproape săptămânal, în calitate de deputat, în emisiunile televiziunii locale al cărei asociat unic încă ești nu te califică pentru această poziție. Nici să invoci în CV fondarea unui „teatru dramatic“ despre a cărui existență nu știe nimeni și nu se găsesc urme. Nici să-ți incluzi la realizări profesionale deschiderea OTV-ului de Suceava”, a scris, pe pagina sa de facebook, deputatul Iulian Bulai.

Președintele USR Neamț a explicat că toate proiectele liberalilor din programul de guvernare ar urma să fie manageriate de Bogdan Gheorghiu, o persoană total neadecvată funcției.

”PNL zice că vrea să revoluționeze Institutul Cultural Român și diplomația culturală – și propune să facă asta cu un ministru care-n propriul CV declară că înțelege și vorbește doar engleza, la nivel de punctele generale dintr-o conversație cotidiană (B1). Să vorbim despre cum vede PNL urgențele culturii, după aproape un an cu această catastrofă numită Daniel Breaz? Dl Breaz a finanțat cu două paie proiectele editoriale ale AFCN, iar Ministerul de Finanțe a „confiscat“ temporar 7 milioane de lei deja existente în conturile AFCN? Ei bine, soluția PNL e… reorganizarea AFCN, versiunea PNL la „victima e de vină, a făcut ea ceva“. Capitala Culturală Europeană Timișoara 2021 – unde primarul e de la PNL – e în blocaj, iar investițiile promise nici n-au început, darămite să se termine și să permită organizarea pentru 2021? Ei bine, Timișoara 2021 nici nu apare în pagina (că o pagină e, și nu vreau să comentez cum e formulată) destinată culturii (și cultelor) din programul de guvernare PNL. Zero. Nimic. În schimb, PNL scrie că are în vedere „debirocratizarea administraţiei publice locale care finanţează cultura“. Ei, asta puteau s-o facă de mult primarii PNL și-n mod cert nu e treaba guvernului, de vreme ce, în România, administrația publică locală are AUTONOMIE… administrativă. Până și dezastrul Breaz recunoaște că situația Castelului Peleș e dramatică și trebuie găsită o soluție, și pentru renovarea Castelului și a Pelișorului (înainte să facă victime printre turiști), și pentru relația cu actualii proprietari, Casa Regală. Ce zice PNL despre Peleș? Absolut nimic. Cultura contemporană? Aia care se face cu oameni vii, pentru oamenii vii? Educația culturală? Cultura în afara marilor orașe? Noile media? Secolul XXI? Nu există pentru PNL”, a declarat Bulai.

În final, deputatul Iulian Bulai a precizat că nu îl va vota pe Gheorghiu în Comisia de cultură dar nu a dezvoltat subiectul în ceea ce privește votul în plenul Parlamentului.

”Nu pot vota un incompetent la Ministerul Culturii. Oricât de mult ar fi coborât standardele dl Breaz. PNL are oameni capabili pentru acest domeniu – îl invit să propună această poziție cuiva despre care să putem crede că e acolo fiindcă merită și poate”, a spus Iulian Bulai.

Este interesant de văzut dacă Iulian Bulai își va menține poziția, de a vota împotriva propunerii de ministru al Culturii, și când se va ajunge în plenul Parlamentului. Pentru că asta ar însemna să voteze împotriva întregului guvern. Ceea ce ar putea conduce chiar la invalidarea guvernului.

Articolul anterior

Liviu Dragnea iese din pușcărie pe 5 noiembrie

Articolul următor

Apelul președintelui PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, către toți parlamentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular