ISSN 2457 - 3973

Deputatul Ciprian Șerban anunță de ce PSD nu votează prelungirea stării de alertă

Prelungirea stării de alertă trebuie recomandată de specialiștii din sănătate, a declarat astăzi deputatul PSD de Neamț, Ciprian Șerban.

Parlamentarul a anunțat care sunt motivele pentru care PSD nu va vota, în Parlament, prelungirea stării de alertă.

”Măsurile de relaxare anunțate de guvern nu sunt suficiente pentru a permite mediului de afaceri să pornească ofensiva redresării economice și ieșirii din criza în care incapacitatea PNL a aruncat economia României. PSD nu va vota prelungirea stării de alertă propusă de politicienii liberali. Ar însemna să îi oferim PNL noi oportunități de a da tunuri peste tunuri economice și financiare, cum a fost, de exemplu tunul dat la fabrica Dragomirești, filială a CN Romarm, care trebuia să producă și să pună pe piața din România măști de protecție facială. Poate ne spune dl. Orban câte măști au fost produse la Dragomirești. Ar însemna să le oferim ocazia să își numească oamenii fideli în posturi cheie din care pot fura, în continuare, nestingheriți. Să ne amintim numirile controversate de șefi de sală sau patroni de pompe funebre la conducerea unor spitale din linia întâi în lupta cu COVID-19. Ar însemna să îi lăsăm să continue bătaia de joc la adresa tuturor românilor, persoane fizice sau antreprenori și întreprinzători, prin autopromovarea grotească, zilnică în mass-media, în care suntem informați că ”vor face ce vor face dacă vor face când vor face” și că ”analizează serios”, ”se gândesc serios” au avut ”discuții substanțiale” fără, însă, nicio consecință, fără ca mediul de afaceri, cetățenii să simtă concret, real ajutorul guvernului liberal”, a declarat deputatul Ciprian Șerban.

Parlamentarul nemțean susține că economia se prăbușește într-un ritm amețitor iar bolnavii de COVID-19 sunt lăsați în continuare fără tratamente și ignorați cu desăvârșire.

”30 de zile de stare de alertă nu au adus nici măști fabricate în România la prețuri de ”2 lei, sau care să înceapă cu 2 lei”, nici ajutoare pentru cei aflați în dificultate, nici prețuri reglementate de guvern la produsele de strictă necesitate în combaterea răspândirii COVID-19. Au adus doar adâncirea faliei în care vă cădea economia românească. Piața singură și-a reglementat prețurile prin mecanismul cererii /ofertei și al competitivității. Nu intervenția guvernului Orban! De aceea sunt produse și servicii la care prețurile au crescut. Continuarea stării de alertă ar duce la închiderea ireversibilă a foarte multor afaceri. Micul mediu de afaceri ar fi oficial aruncat în faliment de guvernul liberal, va crește rata șomajului, românii vor căuta disperați soluții de supraviețuire, chiar daca asta ar însemna să își părăsească familiile. Singurii care pot spune în momentul acesta dacă starea de alertă trebuie prelungită sunt exclusiv cadrele din sănătate. Nu politicienii! Iar miniștri sunt politicieni! Lăsați specialiștii să vorbească!”, a mai spus deputatul PSD de Neamț, Ciprian Șerban.

Articolul anterior

Un drogat a sărit la bătaie la un polițist local din Piatra-Neamț

Articolul următor

Senatorul Emilia Arcan: Categoric nu voi vota prelungirea Stării de alertă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *