ISSN 2457 - 3973

Deputatul Ciprian Şerban (PSD): “Guvernul PNL – USR PLUS – UDMR oficializează mita electorală!”

Guvernul PNL – USR PLUS – UDMR oficializează mita electorală – a declarat, miercuri, deputatul PSD de Neamţ Ciprian Şerban.
“După isprava cinică și sfidătoare de a nu adopta nici măcar un amendament din cele peste 3600 aduse la proiectul de Buget pe 2021, acum, prin același Buget, coaliția majoritară, PNL – USR PLUS – UDMR, oficializează mita electorală! Guvernul Cîțu răsplătește localitățile în care au fost votate cele trei partide: PNL, USR-PLUS și UDMR și le pedepsește pe cele care au votat PSD. Prin Legea Bugetului de stat pe 2021, 95% din fonduri merg la localitățile care au votat coaliția de dreapta. 5% sunt alocate celorlalți români. Împărțirea fondurilor, în aceste proporții total discriminatorii, nu este altceva decât o formă de intimidare, de amenințare și șantaj la adresa comunităților care nu au aceleași afinități politice cu PNL, USR-PLUS și UDMR”, a declarat deputatul PSD de Neamţ.
Ciprian Şerban a explicat că din totalul de 380 de miliarde lei prevăzuți de Anexa 7.03, suma de 360 milioane lei a fost alocată localităților în care partidele din coaliție au avut majoritate la alegeri. Asfel, localitățile în care PNL a avut majoritate au primit 210 mil.lei, cele care au votat USR-PLUS – 110 mil.lei, iar cele care au votat UDMR – 40 de mil. lei.
“Praful de pe tobă a fost împărțit celorlați români. O singură comună în care PSD a luat majoritatea voturilor a primit finanțare. Refuzul Coaliției de dreapta de a accepta fie și o propunere, oricare ar fi fost aceasta, din partea Opoziției și decizia de a impune cu forța bugetul unei țări, reprezintă un atentat la rolul fundamental al Parlamentului, provocând un deficit grav de democrație. Mituirea autorităților locale care au votat majoritar cu unul dintre partidele aflate la guvernare este o încălcare flagrantă a legii, recunoscută public și oficializată prin Legea Bugetului de stat! Comportamentul mafiot și dictatorial al guvernului de dreapta este susținut și promovat de însuși mediatorul suprem al statului, președintele Iohannis, care prin atitudinea sfidătoare, arogantă, disprețuitoare și acceptând alocarea fondurilor statului propusă de premierul Cîțu, nu doar că pedepsește milioanele de români care nu au votat cu partidele coaliției actualei puteri, dar schilodește democrația și compromite progresele făcute în ultimii 30 de ani”, a mai spus deputatul Ciprian Şerban.
Parlamentarul social-democrat a precizat că PSD denunță categoric “reînvierea practicilor de sorginte totalitară ale actualei puteri” și că acestea vor fi combătute prin toate instrumentele legale și constituționale.

Articolul anterior

Alertă! Jumătate din Piatra-Neamț, orașul Roznov și 3 comune rămân azi fără apă! (joi – 4 martie)

Articolul următor

Angajări la Primăria Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *