ISSN 2457 - 3973

Deputatul Ciprian Șerban (PSD Neamț): Am făcut pași importanți pentru viitorul Autostrăzii Unirii

Astăzi, am făcut pași importanți pentru viitorul Autostrăzii Unirii, a declarat deputatul Ciprian Șerban (PSD Neamț).

Parlamentarul – președinte al comisiei pentru transport și infrastructură din Camera Deputaților – a explicat ca a fost dezbătut și votat, în Comisia pe care o conduce, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.105/2020 pentru completarea Legii nr.291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, Autostrada Unirii- A8 .

„Prin colaborarea foarte bună cu asociațiile ”Moldova vrea autostradă” și ”Împreună pentru A8”, care au și participat, astăzi, la dezbaterile din Comisie, alături de colegii mei din #PSD am introdus un amendament prin care sunt stabilite termene clare în construcția Autostrăzii Unirii – A8:

– până la 31 decembrie 2026 – Tronsonul Ungheni – Iași – Tg. Neamț și podul peste râul Prut
– până la 31 decembrie 2030 – Tronsonul Tg. Neamț – Tg. Mureș”, a precizat deputatul Ciprian Șerban.

Parlamentarul social-democrat a explicat că, pentru siguranța traficului, acolo unde se înregistrează o circulație intensă și multe accidente, cum este secțiunea Lețcani – Tg. Frumos, secțiunile de autostradă vor fi finalizate înaintea altora.

„Susținerea primită din partea celor două asociații, ne demonstrează că ceea ce PSD dorește pentru Moldova este și ceea ce își doresc locuitorii tuturor județelor traversate de A8. Le mulțumesc pentru argumentele foarte bine construite și pentru determinarea cu care luptă pentru a face, împreună, din Moldova o regiune conectată cu restul țării prin șosele noi, sigure și de viteză”, a subliniat deputatul Ciprian Șerban.

El a arătat că votul de astăzi a mai arătat și cine își dorește cu adevărat să avem autostrăzi în România.

„PSD a votat pentru stabilirea unor termene clare. Ca de obicei, PNL și USR PLUS au votat împotriva dezvoltării economice, împotriva celor ce trăiesc în Moldova, împotriva creșterii nivelului de trai și al siguranței pe drumurile din România. Guvernul este obligat să își respecte angajamentele asumate și să îi dea Moldovei autostrăzile promise”, a declarat deputatul PSD Neamț, Ciprian Șerban.

Articolul anterior

Premierul Florin Cîțu face clarificări cu privire la finanțarea proiectelor PNDL

Articolul următor

Cele mai bune echipe de League of Legends pe care să pariezi în 2021

Un comentariu

  • De ce nu a facut nimic in cei opt ani cand PSD a fost la guvernare? Se ruga comisarul european Corina Cretu de ei sa absoarba fondurile europene destinate autostrazilor.
    Eu usor sa dai termene pe care sa le indeplineasca altii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *