ISSN 2457 - 3973

Deputatul Ciprian Șerban (PSD Neamț): ”Sănătatea moare cu fiecare oră în care Voiculescu rămâne ministru!”

Deputatul PSD de Neamț Ciprian Șerban a făcut, luni, bilanțul ”sumbru” al actualului ministru al Sănătății: ”50 de zile de mandat: ZERO protocoale, ZERO măsuri. Sănătatea moare cu fiecare oră în care Voiculescu rămâne ministru”.
Parlamentarul social-democrat a explicat că PSD a prezentat în Parlamentul României motivele pentru care ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu trebuie să plece din funcție.
”În cele 50 de zile de mandat, Vlad Voiculescu nu a făcut absolut nimic pentru Sănătatea românilor. Nu a făcut protocoale de lucru în secțiile COVID și Fondul Național pentru siguranța pacienților. Consecință – 4 spitale au luat foc. În urma tragediei de la Matei Balș au murit 20 de pacienți. Nu a impus rigori în campania de vaccinare. Consecință: cele mai expuse categorii – bătrânii și personalul esențial – nu s-au putut imuniza! Nu a oprit minciuna și dezinformarea privind testările.Consecință: în realitate nimeni nu știe care este cu adevărat amploarea contaminării comunităților. Nu a făcut nimic pentru deschiderea și funționarea școlilor în deplină siguranță pentru copii, familiile lor și cadrele didactice. Consecință: suntem în pericolul de a închide din nou școlile. Sunt lucruri esențiale, pe care putea să le facă. A ales să nu le facă. A ales, în anul 2021, să dea vina pe guvernarea PSD, încheiată în anul 2019! Pentru că a ales să nu facă nimic, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, trebuie demis”, a declarat Ciprian Șerban – deputat PSD de Neamț.
Urmează ca moțiunea împotriva ministrului Sănătății să fie dezbătută și supusă la vot. Adoptarea moțiunii nu conduce automat la demiterea ministrului pentru că această decizie aparține primului ministru. Moțiunea este însă un instrument democratic prin care un membru al guvernului primește un vot de blam din partea Parlamentului.

Articolul anterior

Accident cu 5 victime la Zănești, pe DN15

Articolul următor

Un nemțean a fost strivit de mașina pe care încerca să o oprească după ce a luat-o la vale

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *