ISSN 2457 - 3973

Deputatul Cozmanciuc (PNL Neamţ): Facem dreptate persoanelor persecutate etnic!

Deputatul PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc a declarat, astăzi, că a votat pentru adoptarea proiectului de Lege pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr.105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice.

“Acordarea de indemnizații compensatorii atât ultimilor martori/victime ale Holocaustului din România, care și-au văzut destinele ruinate de regimul dictatorial care a condus România în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, cât și copiilor acestora, reprezintă o recunoaștere publică a tragediei prin care au trecut, a chinului care s-a extins de-a lungul generațiilor și a distrus vieți. Să nu uităm să învățăm din greșelile trecutului, să nu le mai repetăm, dar încercăm să și facem fapte prin care ne arătăm regretul”, a spus deputatul PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc.

Articolul anterior

Nouă percheziţii într-un dosar de corupţie la Ocolul Silvic Pipirig. Sunt emise mandate de aducere.

Articolul următor

Klaus Iohannis anunţă relaxări din 15 mai: fără mască în exterior; circulaţie liberă 24/24. Nunţi şi botezuri din 1 iunie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *