ISSN 2457 - 3973

Deputatul Laurenţiu Leoreanu (PNL Neamţ): În 6 luni trebuie să finalizăm planul de modernizare a judeţului Neamț cu fonduri europene

În următoarele 6 luni trebuie să finalizăm un plan concret pentru proiectele din fonduri europene care să modernizeze județul Neamț – a declarat, marţi, deputatul PNL Neamţ Laurenţiu Leoreanu.

Parlamentarul – care este şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi al PNL – a dat asigurări că fiecare comunitate din judeţ va beneficia de cel puțin un proiect pe fiecare din cele trei mecanisme de finanțare.

“Este momentul ca județul Neamț să profite de toate oportunitățile pe care ni le oferă numeroasele programe pe fonduri europene de care beneficiază România și voi fi în prima linie pentru a mă asigura că acestea devin realitate, în interesul nemțenilor. La ora actuală, țara noastră se află în posibilitatea de a beneficia nu doar de fondurile care îi revin prin PNRR, dar la acestea se adaugă fondurile europene pe exercițiul financiar 2021-2027 în valoare de 49,5 miliarde de Euro, dar și noul PNDL care va cuprinde lucrări de reabilitare pe drumuri locale, înființări și extinderi de rețele de gaze naturale, precum și de rețele de apă și canal. Îmi voi dedica fiecare clipă pentru a mă asigura că fiecare comunitate din Neamț va beneficia de câte cel puțin un proiect pe fiecare dintre aceste mecanisme de finanțare pentru dezvoltarea județului nostru”, a precizat deputatul Laurenţiu Leoreanu.

Parlamentarul liberal a adăugat că toate proiectele pe fonduri europene trebuie pregătite în această a doua parte a anului 2021, pentru a putea intra în licitație și execuție în primele luni din 2022.

“De altfel, am și făcut pași concreți în această direcție, fiind prezent săptămâna trecută împreună cu aproape 40 de colegi din administrația locală nemțeană, cu dl. senator Eugen Țapu Nazare și cu primari și viceprimari din Neamț într-un schimb de experiență și studierea unor exemple de bună practică atât în Alba Iulia, Blaj, dar și în comuna Ciugud, orașe campioane la atras fonduri nerambursabile, la investiții și dezvoltare”, a mai spus Leoreanu.

El a reamintit că, în acest context, este esențial ca în următoarele 6 luni să fie finalizat un plan concret pentru proiectele din fonduri europene nerambursabile, fonduri de redresare și reziliență, precum și din fonduri pentru dezvoltarea locală și regională care să modernizeze județul Neamț.

“Este important de precizat că toate aceste proiecte trebuie să aibă în vedere nu doar dezvoltarea comunităților locale, dar a întregului județ și avem nevoie de o abordare unitară și strategică. De asemenea, simpatiile politice trebuie lăsate deoparte și sper că toate partidele vor răspunde pozitiv acestui demers, indiferent dacă se află la putere sau în opoziție, la nivel local sau central. Prefer, în interesul nemțenilor, să ne batem apoi între noi pe succesul proiectelor realizate din fonduri europene pentru județul Neamț, aceasta să fie singura competiție între partide. Avem 3 ani fără alegeri și este esențial să ne comportăm precum niște oameni de stat și să lăsăm deoparte șicanele și disputele politice și să lucrăm exclusiv în favoarea nemțenilor. Eu sigur voi face acest lucru și îi rog pe toți politicienii din Neamț să aibă aceeași abordare constructivă”, a explicat deputatul PNL Neamţ Laurenţiu Leoreanu.

Articolul anterior

Coliziune între 2 autoturisme în satul Bistriţa, comuna Alexandru cel Bun

Articolul următor

Un “bărbat” beat din Urecheni şi-a bătut concubina şi pe cei doi copii ai acesteia

Un comentariu

  • asteptam cu interes trecerea de la vorbe la fapte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *