ISSN 2457 - 3973

Deputatul Leoreanu (PNL Neamţ): „Am inițiat cea mai amplă consultare publică realizată vreodată în sistemul de învățământ”

Pentru a construi o lege în mod corect și coerent, trebuie să fii în contact direct cu cei care simt realitatea vizată din interiorul ei, specialiștii care vor trăi efectele acestor reforme, profesioniștii care văd punctele ce necesită reformă, reglaje sau consolidări de direcție.
Aceasta este opinia deputatului Laurenţiu Dan Leoreanu (PNL Neamţ), cadru didactic înainte de toate.
În această dublă calitate – de profesor şi de parlamentar – a inițiat cea mai amplă consultare publică realizată vreodată în sistemul de învățământ, alături de președintele PNL Neamț, George Lazăr, senatorul Eugen Ţapu Nazare şi primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaie.
Parlamentarul nemţean a coordonat o serie de dezbateri majore pe Legea educației naționale – la Bicaz, Târgu Neamț, Piatra-Neamț și Roman, unde s-a întâlnit cu sute de cadre didactice, zeci de părinți și reprezentanți ai administrațiilor locale, din toate localitățile din județul Neamț.
„De 74 de ani, din anul 1948 nu am mai avut o reformă importantă a sistemului de învățământ din România, ba mai mult am „trăit” din peticiri făcute peste noapte și care, de multe ori, mai mult au încurcat, decât au ajutat, bulversând pregătirea profesională a mai multor generații. Este momentul să tratăm lucrurile cu maximă seriozitate și asta ACUM, până când nu e prea târziu! Noi, cei din Partidul Național Liberal, ne dorim o lege a educație care să fie definită de stabilitate, modernitate, flexibilitate și eficiență. Elevul trebuie să fie elementul central, tratat cât mai aproape de specificul individual, urmărind maximizarea rezultatelor. Profesorii, motorul care pune în mișcare întregul sistem, vor avea la îndemână instrumentele necesare pentru a adapta actul educațional în funcție de nevoile specifice ale elevilor pe care îi îndrumă direct. Flexibilitatea programei, adaptabilitatea ei – sunt instrumente ale unui învățământ modern, cu adevărat orientat pe elev. Ne dorim să investim în performanță și eficiență, în obținerea maximului de pregătire pentru generațiile viitoare, orientându-ne atenția spre nevoile elevilor, dar și spre specialiștii care le așează viitorul în față, prin nobila profesie de dascăl”, a declarat deputatul Laurenţiu Dan Leoreanu (PNL Neamţ).

Articolul anterior

Grav accident rutier la Horia. Un bărbat a fost rănit.

Articolul următor

Şofer din Neamţ lăsat 6 luni fără permis. Poliţiştii au explicat motivele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *