ISSN 2457 - 3973

Şofer din Neamţ lăsat 6 luni fără permis. Poliţiştii au explicat motivele.

Un şofer din Neamţ a rămas 6 luni fără permis de conducere după ce a comis, în acelaşi timp, mai multe încălcări ale Codului Rutier.

Potrivit IPJ Neamţ, acesta a fost depistat pe 13 august, în jurul orei 04:30, în localitatea Dumbrava Roșie, în timp ce conducera cu 124 kilometri pe oră deşi limita era de 50 kilometri pe oră. Totodată, şoferul depăşea mai multe autovehicule cu încălcarea marcajului longitudinal dublu continuu.

„Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulație”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

O şoferiţă a rămas, pe 14 august, fără permisul de conducere pentru următoarele 4 luni.

„În jurul orei 23:40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Neamț-B.D.N.E. au depistat pe Drumul Național 15, în localitatea Tarcău, un autoturism care circula cu viteza de 131 km/h (+ 81 km/h față de limita legală de viteză). Conducătoarea auto a fost sancționată cu amendă și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulație”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

În perioada 8-15 august, polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de viteza excesivă.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate 818 sancțiuni contravenționale, fiind reținute 122 de permise de conducere și retrase 37 de certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 427 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru depășiri neregulamentare, 10 pentru conducere sub influența alcoolului, 7 pentru abateri săvârșite de pietoni, 9 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, 3 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și 331 pentru alte abateri rutiere.

Articolul anterior

Deputatul Leoreanu (PNL Neamţ): „Am inițiat cea mai amplă consultare publică realizată vreodată în sistemul de învățământ”

Articolul următor

Proiectul de ţară „România Educată”, în dezbatere cu nemțenii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular