ISSN 2457 - 3973

Deputatul Mara Calista (PNL Neamț): Dezvoltarea comunităților locale – prioritate pentru Guvernul Cîțu

Dezvoltarea comunităților locale este o prioritate pentru guvernul, condus de prim – ministrul Florin Cîțu. Iar dezvoltarea se face prin investiții.

De unde resurse? Din mai multe surse. OUG-ul pentru unele măsuri fiscal – bugetare privind acordarea unor împrumuturi din Trezoreria Statului adoptată de Guvern acordă primăriilor oportunitatea, ca în cursul anului 2021, să contracteze împrumuturi din venituri din privatizare înregistrate în contul general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 630.000,00 mii lei, pentru: asigurarea prefinanțării și/sau cofinanțării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și de la donatori europeni în cadrul programelor interguvernamentale, inclusiv pentru cheltuielile neeligibile asociate proiectelor…

Termenul limită de depunere la direcțiile generale regionale ale finanțelor publice/adminsitrațiile județene ale finanțelor publice a documentelor vor fi stabilite prin ordin pentru a fi transmise Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale este 1 noiembrie 2021.

Sumele acordate cu titlu de împrumut din veniturile din privatizare, contractate de unitățile/subdiviziunile administrativ teritoriale, pot fi utilizate cu respectarea destinațiilor prevăzute (…) pentru cheltuielile aflate în sarcina: unităților/subdiviziunilor administrativ – teritoriale și instituțiilor publice finanțate integral din bugetul – local, instituțiilor publice finanțate din venituri proprii și subvenții din bugetul local, spitalelor publice din rețeaua autorităților administrației publice locale și asociațiilor de dezvoltare intercomunitare.

Am încredere că și primăriile din județul Neamț vor continua proiectele de dezvoltare și vor lua în calcul toate oportunitățile pentru a duce investițiile la final.

Rețeta liberală de dezvoltare a comunităților locale este una de succes: investiții!

Mai multe detalii aici:

Dă clic pentru a accesa 21b354OG.PDF

Deputat Mara Calista – PNL Neamț

Articolul anterior

Oana Bulai (deputat PSD Neamţ): Guvernul de dreapta să ne anuleze identitatea națională prin noile buletine!

Articolul următor

Maşină răsturnată într-un pârâu, la Bălţăteşti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.