ISSN 2457 - 3973

Oana Bulai (deputat PSD Neamţ): Guvernul de dreapta să ne anuleze identitatea națională prin noile buletine!

Deputatul Oana Bulai (PSD Neamţ) a condamnat decizia autorităţilor de a elimina steagul României de pe noile cărţi de identitate.
Parlamentarul nemţean a subliniat că un act emis de un stat trebuie să conţină ca element principal steagul, ceea ce nu se întâmplă în cazul României.
„Guvernul de dreapta să ne anuleze identitatea națională prin noile buletine! Ați văzut cumva cum arată noile cărți de identitate lansate de Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR? Dacă nu, vă îndemn să o faceți. O să aveți o surpriză foarte mare. În sens negativ mă refer. Tocmai de pe actul de identitate al românilor lipsește un simbol esențial al statului, un element de identitate al poporului nostru: tricolorul! De ce au scos drapelul României de pe cărțile de identitate? Le este rușine celor de la guvernare că sunt români? Totul a pornit din mintea antiromânească a guvernanţilor. Eu înțeleg că guvernanții au o politică antiromânească, dar să scoată tricolorul de pe buletine mi se pare prea mult”, a precizat deputatul Oana Bulai.
Un alt element de pe noile cărţi de identitate care a stârnit îngrijorare şi indignare este apariţia sintagmei „gen” în loc de „sex”.
Contestatarii susţin că inserarea acestei sintagme este ultimul pas în apariţia oficială şi a altor „genuri” în afară de masculin şi feminin. Evident, la oameni.

Articolul anterior

Deputatul Cozmanciuc: Peste 40.000 de angajați și-au păstrat locurile de muncă prin măsura „Kurzarbeit”

Articolul următor

Deputatul Mara Calista (PNL Neamț): Dezvoltarea comunităților locale – prioritate pentru Guvernul Cîțu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular