ISSN 2457 - 3973

Deputatul Mara Calista (PNL): Strategie naţională pentru prevenirea şi combaterea violenţei sexuale

Hotărârea privind Strategia națională pentru prevenirea și combaterea violenței sexuale ”SINERGIE” 2021 – 2030 a fost publicată în Monitorul Oficial, a anunţat, miercuri, deputatul Mara Calista (PNL Neamţ).
Parlamentarul liberal a subliniat că odată cu această strategie a fost publicat și Planul de acțiuni pentru implementarea strategiei a fost publicată în Monitorul Oficial.
“Era necesară o astfel de strategie și salut toate eforturile care au fost făcute pentru a fi adoptată. Este important ca statul să aibă grijă de victimele violenței sexuale. Mă voi implica activ pe direcția îmbunătățirii și consolidării cadrului legal aplicabil în domeniu, cât și pe reglementarea unor măsuri adecvate de sprijin și protecție pentru victime, dar și a măsurilor necesare pentru prevenirea violenței sexuale și a recidivei, inclusiv a măsurilor orientate pe intervenție în cazul agresorilor”, a declarat deputatul Mara Calista.
Activitățile prevăzute în prezenta strategie națională pentru prevenirea și combaterea violenței sexuale „SINERGIE” 2021— 2030 și în Planul de acțiuni pentru implementarea Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea violenței sexuale „SINERGIE” 2021—2030 se finanțează conform prevederilor legale în vigoare din următoarele surse:
a) bugetul de stat;
b) bugetul local;
c) fonduri externe nerambursabile;
d) donații și sponsorizări.

Articolul anterior

Casă incendiată intenţionat la Bodeştii de Jos

Articolul următor

Ionel Arsene (preşedinte PSD/CJ Neamţ): De la Guvernul PNL citire către administrațiile locale: sistați lucrările!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *