ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene (preşedinte PSD/CJ Neamţ): De la Guvernul PNL citire către administrațiile locale: sistați lucrările!

Guvernul PNL nu a mai avut încotro și a recunoscut, negru pe alb, că blochează țara – a declarat, miercuri, preşedintele PSD şi al CJ Neamţ, Ionel Arsene.
Acesta a subliniat că printr-un document emis de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, toată administrația publică din țară este anunțată că s-au epuizat pe anul în curs toate fondurile alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Asta deși nu au trecut nici 4 luni de la demararea lui, în 2021.
“De la Guvernul PNL citire către administrațiile locale: sistați lucrările! Este de neconceput cum unui program prin care PSD a dezvoltat țara și a scos noroiul din sate, cei de la PNL au reușit să îi pună cruce. Primarii și președinții de Consilii Județene sunt atenționați că decât să continue lucrările pe care le aveau în vedere prin PNDL pentru dezvoltarea unităților administrativ-teritoriale pe care le conduc, și să înregistreze arierate, mai bine să renunțe la proiecte. Recunosc în felul acesta că nu vor găsi surse pentru susținerea proiectelor de care au atâta nevoie satele României. Este cumplit cât de prost gestionează actuala guvernare problemele țării și cum îi leagă pe aleșii locali de mâini, luându-le șansa de a pune în practică proiectele pe care le gândiseră! De neconceput câte lucrări care nu sunt finalizate vor fi distruse de intemperii și trecerea timpului, pentru că nu se găsesc fonduri pentru terminarea lor! Oare ce o fi în sufletul primarilor PNL, cărora PSD le-a dat bani de investiții prin PNDL, și care acum, când au partidul la guvernare, își condamnă comunitățile la subdezvoltare?”, a declarat preşedintele Ionel Arsene.

Reamintim că judeţul Neamţ este campion la proiecte (numeric şi valoric) prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în cele două etape.

Potrivit unui raport al Expert Forum, din Neamţ au fost depuse proiecte în valoare de nu mai puţin de 1,3 miliarde lei (circa 270 milioane euro).

Concret, județele care au primit cei mai mulți bani din cele două etape ale programului au fost Bihor (1,5 miliarde), Timiș și Suceava (1,4 miliarde), Iași, Giurgiu, Olt, Vaslui și Neamț, cu câte 1,3 miliarde.

Ca număr absolut de proiecte, cele mai multe – 63 – au mers către Consiliul Judeţean Neamț, în mandatul preşedintelui Ionel Arsene.

PNDL-ul a fost lansat sub guvernarea PSD ca sursă principală de finanţare pentru infrastructura locală.

PNDL are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport/drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

Întregul raport al Expert Forum poate fi consultat aici

Articolul anterior

Deputatul Mara Calista (PNL): Strategie naţională pentru prevenirea şi combaterea violenţei sexuale

Articolul următor

Zeci de şoferi beţi au fost depistaţi în câteva zile de poliţiştii rutieri din Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *