ISSN 2457 - 3973

Deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ): România poate ajunge al treilea producător european de grâu.

România poate ajunge al treilea producător european de grâu după Franța și Germania, cu o producție de aproape 10 milioane de tone în 2021. Acesta este anunţul optimist pe care l-a făcut astăzi deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ).
„România va produce anul acesta cu peste 58% mai mult grâu decât în 2019, adică aproximativ 9,5 milioane tone, arată ultimele estimări ale Departamentului pentru Agricultură al SUA (USDA). USDA a revizuit cu 300.000 tone în plus producția estimată de grâu. Și Comisia Europeană estimează că România se va apropia de pragul de 10 milioane tone. Conform ultimul raport al Comisiei, fermierii români ar urma să producă 9,7 milioane tone pe cele peste 2.100 de hectare cultivate”, a precizat parlamentarul liberal.
 Potrivit estimărilor, România ar putea devansa Polonia în clasamentul celor mai mari producători de grâu din UE, ajungând pe poziția a treia după Franța (36,2 milioane tone conform Comisiei și 38 milioane tone după USDA) și Germania ( 22,5 milioane tone).
„Producția estimată de Comisia Europeană pentru Polonia este de 9,5 milioane de tone, în vreme ce USDA consideră că fermierii polonezi vor realiza 11,7 milioane de tone. Și Consiliul BNR a arătat că există premise favorabile pentru producții peste așteptări în cazul unor culturi agricole în acest an”, a explicat deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ).

Articolul anterior

Patru copii, răniţi într-un accident la Căciuleşti – Neamţ. Veneau din Suceava într-o tabără.

Articolul următor

Salvamont anunţă închiderea temporară a două trasee din Ceahlău

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *