ISSN 2457 - 3973

Deputatul Oana Bulai îl scoate la tablă pe inspectorul şcolar general Mihai Obreja

Cu o săptămână înainte de începerea anului şcolar, deputatul Oana Bulai (PSD Neamţ) a solicitat o serie de date inspectorului şcolar general Mihai Obreja.
Acestea fac referire, evident, la modul în care va începe noul an de învăţământ din punct de vedere organizatoric: lucrări de reabilitare, avize ISU şi sanitare, situaţia vaccinării cadrelor didactice şi a personalului auxiliar, etc.
Iar Oana Bulai a solicitat informarea şi datorită faptului că este membru în Comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor.
„Noul an școlar bate la ușă. Azi am transmis Inspectoratului Școlar Județean Neamț o adresă prin care doresc să aflu cât de pregătiți sunt pentru începerea noului an școlar, dar și situația din unitățile de învățământ din Neamț. Acestea sunt întrebările pe care i le-am adresat inspectorului general:

1. Care este situația măștilor de protecție destinate personalului didactic și elevilor, având în vedere că elevii vor fi obligați să poarte măști sanitare pe întreaga durată a orelor? În mod firesc, INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN și MINISTERUL EDUCAȚIEI ar trebui să asigure acestora măștile de protecție necesare, astfel încât să nu genereze cheltuieli suplimentare corpului didactic și părinților.
2. Care este situația cadrelor didactice din județul Neamț? Câte școli au cadre didactice titularizate, câte au suplinitori?
3. Câte cadre didactice și câte persoane din cadrul personalului auxiliar s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2 în județul Neamț? Câte dintre aceste persoane au imunizare completă și câte sunt vaccinate doar cu prima doză?
4. Care este numărul de şcoli fără autorizaţie de securitate la incendii, fără autorizaţie sanitară, fără apă curentă și fără toalete în clădiri?
5. Câte microbuze școlare sunt în total la nivelul județului Neamț? Câte dintre acestea sunt funcționale? Câte unități administrativ teritoriale nu au microbuze școlare care să îi transporte pe elevi?
Sper să primesc în cel mai scurt timp răspunsul, deoarece nu ne mai permitem încă un an școlar în care elevii să nu meargă la școală. De aceea, inspectoratul școlar și cei responsabili trebuie să fie pregătiți să asigure prezența fizică a copiilor în școli”, a precizat deputatul Oana Bulai.
Datele solicitate de parlamentarul nemţean ar trebui, în mod firesc, să fie deja la îndemâna conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, astfel că ne aşteptăm ca răspunsul la solicitare să vină în foarte scurt timp.
Altfel, s-a lăsa impresia unei muşamalizări a situaţiei din învăţământul nemţean, ceea ce nu credem că îşi doreşte ISJ Neamţ.

Articolul anterior

O nouă ediţie de excepţie a „NEAMT ART FESTIVAL – Spaţiu deschis culturii”

Articolul următor

ALERTĂ Accident rutier cu persoane încarcerate la Oşlobeni – Bodeşti

3 Commentarii

 • A solicitat informații fix de ochii lumii.
  O cerere ”pe bune” trebuia să conțină și niște termene. Dacă tot nu invoci legea privind informațiile de interes public, măcar nu lași la aprecierea lui X sau Y data primirii răspunsului.”În cel mai scurt timp…” Timpul nu curge la fel pentru toți 😉 , doar trăim în România.

 • Sa se meargă faptic prin sondaje in scoli…..
  Sa se vadă realitatea din teren…,
  Este rasul , plânsul!
  Una se comunica de către unitățile școlare și alta este realitatea..,,

 • Domnule Florin Says ești cumva cenzura?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *