ISSN 2457 - 3973

O nouă ediţie de excepţie a „NEAMT ART FESTIVAL – Spaţiu deschis culturii”

A fost trasă cortina celei de-a doua ediţii a „NEAMT ART FESTIVAL – Spaţiu deschis culturii”, manifestare de excepţie care a animat viaţa culturală nemţeană.

Organizat de Consiliul Judeţean Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, festivalul a fost, anul acesta, organizat nu doar la Piatra-Neamţ, ci şi la Târgu Neamţ.

Iar obiectivul organizatorilor, acela de a revitaliza viaţa social-culturală prin intermediul celor şapte arte, a fost atins fără îndoială!

Agenda evenimentelor NEAMT ART FESTIVAL a cuprins concerte de muzică de fanfară (Trio Boema) Rock Symphonic Concert al Filarmonicii de Stat din Sibiu; teatrul, prin intermediul a două spectacole dedicate celor mici; dansul, adus de unul dintre cluburile de profil din judeţ; arta vizuală, cea care propune, în două locuri diferite, expoziţii de fotografie; literatură, prin lansarea a două volume editate la „Nona” şi dedicate copiilor: Răvaş de colorat, respectiv DaBaDa, NuBaNu şi prietenii lor.

Au fost organizate patru ateliere (două de ceramică, unul de sticlărie şi altul dedicat armelor medievale), precum şi demonstraţii de arte marţiale.

Un eveniment aparte s-a desfăşurat sâmbătă, 4 septembrie, când la Muzeul de Artă şi apoi pe scena din Piaţa Turnului pietrenii au participat în număr mare la o prezentare deosebită de bijuterii confecţionate manual, inspirate de arta populară românescă, precum şi de străvechea civilizaţie cucuteniană. 

„Neamţ Art Festival se doreşte a fi un proiect care să se repete şi anul viitor, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ vizând permanentizarea acestui proiect cultural prin care să se realizeze atragerea interesului publicului larg pentru artă şi pentru promovarea municipiului Piatra-Neamţ ca un spaţiu deschis culturii”, a declarat Carmen Elena Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”.

Partenerii întregului proiect au fost Complexul Naţional Muzeal Judeţean Neamţ, Primăria Târgu Neamţ, Asociaţia Culturală „Magia copilăriei” şi Foto Club Neamţ.

Articolul anterior

Biciclist beat, accidentat de o şoferiţă la Roznov pe DN 15

Articolul următor

Deputatul Oana Bulai îl scoate la tablă pe inspectorul şcolar general Mihai Obreja

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *