ISSN 2457 - 3973

Deputatul Oana Bulai introduce ia românească în patrimoniul UNESCO

O inițiativă parlamentară a deputatului Oana Bulai (PSD Neamț) a făcut ca ia românească – sau cămașa cu altiță, cum este denumirea populară – să intre in patrimoniul UNESCO.

Parlamentarul nemțean a susținut ia românească și prin acțiunile anuale pe care le-a realizat la Roman, intitulate „Poartă ie cu mândrie!”.

În Parlament a militat activ și a inițiat o lege care să pună în valoare acest simbol national românesc!

„O veste frumoasă – arta cămășii cu altiță – ia românească, element de identitate culturală al românilor de pretutindeni, a fost inclusă în lista patrimoniului cultural al umanității. Trebuie să mulțumim pentru acest moment deosebit tuturor româncelor minunate care și-au scris poveștile pe pânză, care au ales să își exprime astfel dragostea pentru țară și pentru semeni. Această decizie vine după ce anul acesta am reușit să adoptăm proiectul pe care l-am inițiat alături de colegii din Comisia parlamentară pentru relația cu UNESCO, prin care data de 24 iunie este declarată zi națională dedicată iei. Mă bucur că, pe lângă proiectul legislativ, anul trecut am putut să contribui la promovarea iei și a tradițiilor noastre prin evenimentul pe care l-am organizat la Roman – „Cu mândrie poartă IE!”, a declarat deputatul Oana Bulai (PSD Neamț).

Deputatul Oana Bulai a transmis felicitări tuturor celor care au pregătit dosarul „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova” dar și celor care au promovat ia românească peste tot în lume!

Articolul anterior

Bărbat rupt de beat şi fără permis de conducere, prins de poliţişti la Gârcina

Articolul următor

Bărbat prins de poliţişti în Târgu Neamţ rupt de beat şi fără permis de conducere

Un comentariu

  • Nu va e rușine stimabilă deputată sa vă asumați merite care revin in mod cert altora?
    Cred ca nu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *