ISSN 2457 - 3973

Deputatul Oana Bulai (PSD Neamţ): Moldova are nevoie de autostrăzi! Primul contract semnat pentru Autostrada „Unirii!”

Deputatul Oana Bulai (PSD Neamţ) a salutat semnarea primului cintract pentru execuţia lucrărilor pentru autostrada A8, cunoscută ca Autostrada „Unirii”.
„Am fost prezentă astăzi, alături de premierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, președintele PSD Neamț, Daniel Harpa și colegul meu, senatorul Răzvan Cuc, la un moment istoric pentru județele din Moldova. La Ministerul Transporturilor a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 din Autostrada A8 – tronsonul Leghin – Târgu Neamț. Autostrada Unirii este un proiect așteptat de nemțeni și de toți românii. Autostrada A8 este un obiectiv care marchează îndeplinirea angajamentelor asumate de PSD și a promisiunilor făcute de noi, nemțenilor. Acest proiect va duce la dezvoltarea Neamțului și a celorlalte județe din Moldova, facilitând investițiile și crearea de locuri de muncă, care vor genera prosperitate și bunăstare. Moldova are nevoie de autostrăzi!”, a declarat deputatul Oana Bulai (PSD Neamţ).
Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului Leghin – Târgu Neamț (Moțca/DN2) este pentru un lot de circa 30 de kilometri.
Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. a fost desemnată câștigătoare la licitație, o valoare ofertată de 1,56 miliarde de lei, față de cei circa 2 miliarde estimați la licitație.
Tronsonul Leghin-Târgu Neamț (Moțca/DN2) va fi, practic, primul tronson din PNRR de pe A8 care va intra în construcție, dacă lucrurile nu vor fi prelungite prin contestații. Aici merită precizat însă că lucrările prin PNRR vor trebui finalizate complet în 2026, altfel nu vor beneficia de finanțarea alocată.
UMB va avea la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru construcția celor 29,91 de km ai acestei secțiuni.

Articolul anterior

APASERV a semnat contractul de 311 milioane euro pentru reabilitarea şi extinderea infrastructurii de apă din Neamţ

Articolul următor

Întrerupere temporară furnizare apă în sat Brășăuți din comuna Dumbrava Roșie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular