ISSN 2457 - 3973

Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț se află în aceste zile la Strasbourg, ca membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), unde se desfășoară o nouă sesiune a APCE.

Cozmaciuc a luat cuvântul în cadrul dezbaterii pe tema „Observarea alegerilor parlamentare din Republica Moldova” care au avut loc pe 24 februarie 2019.

”Cheia pentru stabilitatea Republicii Moldova rămâne formarea unei coaliţii pro-europene, cât mai curând posibil, care să îşi asume cu claritate efortul de continuare a reformelor legate de implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Acestea au fost primele alegeri desfăşurate în cadrul noului sistem electoral mixt, care a fost adoptat fără dezbatere publică şi consultare prealabilă; în cadrul noului sistem 50 de membri ai Parlamentului sunt aleşi prin reprezentare proporţională din listele naţionale de partide şi 51 în circumscripţiile unice. Rămâne esenţială crearea unei coaliţii pro-europene urmare S alegerilor parlamentare, care să asigure ireversibilitatea parcursului democratic european al Republicii Moldova şi să impulsioneze reformele necesare în vederea relansării relaţiei cu Uniunea Europeană”, a declarat liderul PNL Neamț în plenul APCE.

Totodată, deputatul Mugur Cozmanciuc a subliniat că, la nivel bilateral, România doreşte să conteze pe garanţia continuării şi concretizării proiectelor deja începute pe relaţia cu Republica Moldova şi, de asemenea, a subliniat importanţa evitării unei perioade de incertitudine politică post-alegeri cu repercusiuni, atât în plan intern, cât şi externe.

Read Previous

Programul complet al Sărbătorii Curții Domnești din Piatra-Neamț, ediția 2019

Read Next

De ce nu se mai fac avorturi la cerere în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *