ISSN 2457 - 3973

Deputatul PSD Ioan Munteanu a fost ales preşedintele Comisiei pentru agricultură şi dezoltare rurală din Camera Deputaților

PSD Neamț a obținut la nivel central un prim succes în urma rezultatelor foarte bune la alegerile parlamentare.

Deputatul Ioan Munteanu, directorul campaniilor electorale din acest an ale PSD Neamț, a fost ales preşedintele Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală din Camera Deputaților.

Funcția, asimilată cea a unui ministru de resort, vine ca urmare a activității sale politice dar mai cu seamă a celei de parlamentar din ultimii 12 ani. El a fost deseori ales cel mai activ parlamentar al județelor Moldovei.

De asemenea, Ioan Munteanu a avut susținerea la centru a preşedintelui PSD Neamț, Ionel Arsene.

De profesie inginer agronom, deputatul Ioan Munteanu a fost inițiator sau/şi co-autor a multor proiecte legislative în domeniul agriculturii.

Ioan Munteanu a mai deținut funcția de secretar al Camerei Deputaților (a 13-a în stat) şi în ultima legislatură de secretar al Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaților.

Ce spune noul preşedinte al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală a Camerei Deputaților, Ioan Munteanu – deputat PSD Neamț:

  • Alegerea mea în funcţia de președinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură și servicii specifice a venit ca urmare a unei decizii politice. Este un lucru normal care se bazează pe două argumente:

  -sprijinul politic din partea președintelui Organizaţiei Judeţene PSD Neamţ, Ionel Arsene în cadrul colectivului de decizie al partidului de la nivel naţional;

   -experienţa pe care am dobândit-o în această comisie de-a lungul a trei mandate de parlamentar.

  • Din anul 2004 și până în prezent am fost secretar al comisiei. Am învăţat în tot acest timp ce înseamnă procedurile legale în dezbaterea proiectelor de lege, a iniţiativelor și a propunerilor legislative. Vă asigur că este foarte important să deprinzi această pricepere și să-ţi asumi responsabilitatea pentru hotărâri importante.
  • Nu vă ascund faptul că mă bucură desemnarea mea în această funcţie pentru că ea reprezintă și recunoașterea activitătii mele parlamentare timp de 12 ani!
  • Vreau să vă spun că aș fi putut intra în competiţie pentru funcţia de lider al grupului PSD, deci al celui mai numeros grup parlamentar din Camera Deputaţilor. Am ales să fiu președinte al Comisiei pentru Agricultură pentru că știu prea bine că aici este locul din care pot să fac ceva concret pentru oamenii care trudesc în satele ţării și care așteaptă legi care să-i ajute și să-i protejeze.

În plus, am avut de ales între între obligaţia de a fi prezent la București 7 zile din 7 și un program care să-mi dea posibilitatea să particip în teritoriu la acţiuni ce ţin de activitatea comisiei noastre. E  ceva mai simplu pentru mine să plec duminica din Piatra Neamţ spre  București și mă întorc acasă joi, deci vinerea și sâmbăta să pot lua parte la numeroasele activităţi din judeţul nostru ori din alte locuri din ţară, respectiv întâlniri cu oamenii care fac agricultură, simpozioane, dezbateri, promovări de tehnologie, expoziţii, etc. Mi se pare că acest program este mai de folos, atât pentru mine, cât și pentru mulţi alţii.

Articolul anterior

Scrisoarea deschisă a unui elev către cadrele didactice! Strigătul unei generații: ”Nu ne încuiați speranțele!”

Articolul următor

Ședință tensionată de final de an la Consiliul Județean Neamț! Contre între președintele Ionel Arsene și liberali pe un proiect european!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.