ISSN 2457 - 3973

Descinderi în 2 localuri din Piatra-Neamț! Acțiunea “Droguri pentru VIP-uri”!

Zeci de persoane au fost reținute și duse la audieri de DIICOT Neamț, în noaptea de sâmbătă spre duminică, suspiciunile fiind de consum de droguri de mare risc (cannabis, extasy și cocaină).

Anchetatorii au descins în 2 localuri din oraș (Chaplin și Jazz City Cafe – fost Tonique) unde se aflau zeci de persoane în ciuda faptului că era trecut de ora 22.00.

Dacă la Jazz City Cafe erau mulți tineri, la Chaplins se afla “crema orașului”.

În ambele situații însă ar fi vorba de consum de droguri. Diferă doar “produsul”, în funcție de clasa socială. Astfel, tinerii erau tratați cu predilecție cu Cannabis și extasy în timp ce VIP-urile serveau cocaină (oameni de afaceri, politicieni mărunți sau consultanți din zona politico-administrativă).

Odată cu descinderile la cele două localuri au avut loc percheziții și la domiciliile unor persoane care alimentau clientii cu “marfă”.

Anchetatorii aveau în atenție mai pronunțată de circa 6 luni ce se întâmplă în cele două localuri, în miez de noapte și cu perdelele trase.

Deocamdată nu putem preciza elemente din cadrul anchetei însă procurorii și polițiștii DIICOT (inclusiv sub acoperire) au lucrat ca după manual.

La sediul DIICOT Neamț au avut loc audieri maraton în urma cărora au fost deja emise 3 mandate de reținere. Dar probabil că vor urma și altele.

Ancheta este departe de a se fi terminat.

Cel mai probabil ca astăzi va urma o comunicare publică a DIICOT pe această temă, fără elemente din interiorul anchetei pentru a nu afecta mersul acesteia.

Vom reveni!

Articolul anterior

O comună de lângă Piatra-Neamţ a intrat în CARANTINĂ! Măsura e valabilă până de Paşte!

Articolul următor

Gospodărie distrusă de un incendiu la Tupilaţi

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *