ISSN 2457 - 3973

Descinderi la traficanţi de cocaină şi cannabis din Neamţ, Iaşi, Suceava şi Bacău (foto-video)

Bani, cannabis și cocaină au fost ridicate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și cei de investigații criminale din Neamț, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în urma a 16 percheziții. Au fost puse în executare 30 de mandate de aducere și 7 persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Luni de 21 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au acționat în Neamț și în alte trei județe (Suceava, Bacău și Iași), pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de risc și de mare risc.

Astfel, în urma a 16 percheziții domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, 30 de grame de cannabis, 2 grame de cocaină, 3 grame de rezină de cannabis, 4 plante de cannabis, 200 de grame de substanțe psihoactive și alte 4 comprimate de medicamente.

Totodată, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 2.500 de lei, 500 de euro, un cântar electronic, 3 dispozitive electrocasnice utilizate pentru prepararea substanțelor psihoactive, un dispozitiv de supraveghere GPS confecționat artizanal, 3 laptop-uri, o tabletă, 200 de grame de metal galben, posibil aur, 2 dispozitive de mărunțit tip grinder și 2 recipiente confecționate special pentru disimularea drogurilor.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018 și până în prezent, membrii grupului infracțional ar fi procurat și comercializat droguri de risc și de mare risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive în județul Neamț, către diverși consumatori.

30 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în vederea audierii.

În baza probatoriului administrat, față de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 36 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, în vederea consumului propriu, punerea la dispoziție a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi.

Articolul anterior

„Cu mândrie, poartă IE!” – mega-eveniment organizat de Oana Bulai, din resurse proprii, de Ziua Universală a Iei

Articolul următor

Dispoziţie privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Piatra Neamţ în şedinţă ordinară

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular