ISSN 2457 - 3973

Dezastru criminal la Căminul de bătrâni Roznov: 51 infectați cu Covid și 5 decese!

Situația de la Căminul pentru persoane varstnice Roznov, aflat în subordinea Primăriei, capătă accente tragice.

Cinci bătrâni dintre cei 41 infectați cu Covid-19 au murit ca urmare a infectării cu virusul.

Direcția de Sănătate Publică Neamț a făcut, vineri, aceste date publice.

Este evident ca dosarul penal înregistrat de IPJ față de situația de la cămin ia o alta întorsătură ca urmare a apariției unor decese.

“În Căminul pentru persoane varstnice Roznov a fost depistat un focar in data de 30 iulie 2020. In urma testarii personalului si beneficiarilor au fost depistati Covid-19 pozitivi 10 salariati si 41 de rezidenti. Toate persoanele au fost internate la Spitalul Judetean de Urgență Piatra Neamt. In aceasta perioada, centrul a fost inchis. Au fost inregistrate 5 decese in randul beneficiarilor”, au precizat reprezentanții DSP Neamt.

Este evident ca dosarul penal înregistrat de IPJ față de situația de la cămin ia o alta întorsătură ca urmare a apariției acestor decese.

În urma controlului efectuat acum 2 săptămâni la solicitarea prefectului, reprezentanții DSP, OPC, IPJ, ITM și DSVSA au constatat ca nu erau respectate minimele proceduri medicale. Nu erau dezinfectanti, măști de protecție, combinezoane medicale iar distanțarea între beneficiari nu exista.

Prefectul George Lazăr a condamnat modul în care directorul Romeo Panaitlntescu, omul primarului Ionel Ciubotaru, a mangeriat situația.

Prefectul a propus primarului sa îl demită pe directorul Panaintescu, fapt care, din cunoștințele noastre, nu s-a întâmplat.

Romeo Panaintescu și-a luat concediu motivand ca intra în campanie electorala. Cel mai probabil chiar a primarului Ionel Ciubotaru, care îl protejează!

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc, dezamăgit de decizia lui Dragoș Chitic. “Iată cum cad măștile în continuare!”

Articolul următor

Sunt 300 bolnavi Covid-19 internați în spitalele din Neamț! Avem 3 focare la Piatra-Neamt, Tg Neamț și Roznov!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *