ISSN 2457 - 3973

DIICOT – captură record de 500 kg cocaină, în valoare de 25 milioane euro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au fost sesizaţi pe 26 iulie 2021, de către ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, cu privire la faptul că, într-un depozit de pe raza judeţului Ilfov, a fost depistată o cantitate de 503 kilograme cocaină disimulată în 35 de baxuri de banane.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, respectiva cantitate de cocaină a ajuns pe teritoriul României, într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de provenienţă Columbia, achiziţionat de pe raza unui stat al Uniunii Europene.

Valoarea de piaţă a drogurilor indisponibilizate este de aproximativ 25 de milioane de euro.

Prin ordonanţa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, cu privire la săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 2 şi art. 3 din Legea 143/2000.

Activităţile au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, al criminaliştilor din cadrul DGPMB – Serviciul Criminalistic şi al luptătorilor SIAS.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Articolul anterior

Primul caz de infecţie cu varianta DELTA în judeţul Neamţ

Articolul următor

Moto Mușatinii RC Roman organizează prima ediție a festivalului „Alege Moto Rock”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *