ISSN 2457 - 3973

Dosarul femeii care minţea într-un live că secţia ATI este goală a ajuns la DIICOT Neamţ

Dosarul penal al femeii care minţea într-un live pe facebook că secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ este goală a ajuns pe masa procurorilor DIICOT.

Informaţia a fost confirmată, marţi, pentru NEWSALLERT, de purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

„Curtea de Apel Bacău a repartizat dosarul către DIICOT pentru că este de competenţa lor”, a declarat subinspectorul Ramona Ciofu.

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, poliţiştii IPJ Neamţ s-au autosesizat şi au întocmit un dosar penal după ce o persoană a făcut un live pe facebook şi a susţinut că spitalul modular ATI Piatra-Neamţ este gol.

Filmarea a fost realizată pe 14 octombrie 2021 şi a avut câteva mii de distribuiri şi comentarii.

Persoana care face live-ul, şi care a mai avut ieşiri publice ciudate – ca să nu spunem altfel, a afirmat că în modularul ATI nu este internat nici un pacient şi că totul este o minciună, o conspiraţie mondială.

Din păcate, mai multe persoane au luat de bune afirmaţiile femeii şi au încurajat propagarea mesajului.

De bune au luat afirmaţiile şi poliţiştii, doar că aceştia au întocmit un dosar penal.

„Urmare a apariției în spațiul public a unor imagini, în care o persoană prezintă informații cu privire la gradul de ocupare al spitalului modular din Piatra Neamț, Compartimentul Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț face următoarele precizări: Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora și fac verificări, în vederea identificării persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun”, spunea la vremea respectivă purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Rămâne de văzut ce rezoluţie va da procurorul DIICOT în acest caz şi, mai ales, ce va stabili instanţa de judecată.

Articolul anterior

Noi date despre accidentul din Piatra-Neamţ. Şoferul în vârstă de 80 ani a murit.

Articolul următor

Campanie DGASPC Neamţ: „19 zile de prevenire a abuzurilor și violenței asupra copiilor și tinerilor”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *