NewsAllert :

Bate vântul în secțiile de votare din Piatra-Neamț și Roman! Peste 115.000 votanți la sate. Doar 49.200 la orașe.

IPJ Neamț: Amenzi și un dosar penal pentru fapte în legătură cu exercitarea votului.

Ruralul decide soarta județului Neamț?! Procent dublu al prezenței la vot în comune față de orașe! (ora 15.00)

Suspiciune de fraudă electorală la Bahna

UPDATE Candidații la Primăria Piatra-Neamț votează! (declarații)

Sesizare la IPJ și BEJ Neamț: un alegător din Bicaz a primit buletinul de vot deja ștampilat pe candidatul PSD la președinția CJ!

Prezența la vot la ora 08.00 în Neamț! Ruralul este peste urban și decide soarta județului!

Să votezi, este sigur! Să nu participi la vot, este boală lungă pentru cel puțin 4 ani (video)

Gospodărie lovită de fulger la Bârgăuani. A luat foc!

Accident cu 6 victime încarcerate la Roznov! Un TIR a intrat într-un autoturism! (sâmbătă, 26 septembrie)

Recidivă penală la Roznov, a lui Ionel Ciubotaru?! Sesizare la ANI pentru conflict de interese! Ar fi dat pășunea în concesiune ginerelui!

Mugur Cozmanciuc: ”Sondajele sunt favorabile PNL. Pentru victorie e nevoie de o mobilizare în tot județul!” (document)

A început montarea semafoarelor inteligente în ”intersecția morții” de la Girov

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o fântână din Mărgineni

Mesajul tulburător pentru Ionel Arsene de la un pacient cu COVID, în stare gravă: ”Cum poți minți așa?… Aștept să mă trosnești!”

  • 27 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Dragoş Chitic: ”Finalizarea Planului Urbanistic General, o altă promisiune onorată!”

În mandatul primarului municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, s-a mai bifat o promisiune făcută pietrenilor şi onorată. Este vorba despre finalizarea şi aprobarea Planului Urbanistic General actualizat al municipiului Piatra Neamţ. O promisiune onorată, cu impact major în dezvoltarea oraşului, pentru care s-a lucrat în tandem cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

„Municipiul Piatra Neamţ are finalizat şi aprobat noul Plan Urbanistic General al oraşului, cel mai important document urbanistic al unei localităţi. Noul PUG a fost finalizat în anul 2019, Piatra-Neamţ fiind la acea vreme printre puţinele municipii din ţară care aveau un PUG actualizat. Planurile Urbanistice Generale cuprind reglementări şi regulamente de urbanism locale pentru întreg teritoriul oraşului, delimitează suprafeţele intravilane şi extravilane, stabilesc regimurile de înălţime ale clădirilor, categoriile de folosinţă ale diverselor zone şi cuprind norme generale pentru documentaţiile ulterioare de urbanism de rang inferior. Finalizarea noului PUG reprezintă şi un suport important pentru dezvoltarea oraşului, un sprijin pentru cetăţeni dar şi pentru companiile care vor să investească în Piatra Neamţ”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic.

Importanţa actualizării PUG a fost subliniată şi de viceprimarul Bogdan Gavrilescu: „Un PUG nou reprezintă un suport real pentru dezvoltarea oraşului. În calitate de inginer constructor, finalizarea noului PUG al municipiului Piatra-Neamt a fost un proiect de suflet. Un PUG nou pentru Piatra-Neamț înseamnă corectarea regimului de înălțime al clădirilor, a paletei cromatice utilizate pentru vopsirea imobilelor, precum și modul în care sunt delimitate suprafețele intravilane și extravilane. PUG nou mai înseamnă și o nouă delimitare a spațiilor verzi, dar și normative și regulamente de construcții și dezvoltare a orașului.”

Noul Plan Urbanistic General al municipiului Piatra-Neamț a primit vot favorabil în consiliul local în anul 2019 și are termen de valabilitate de 10 ani.

 

Articolul anterior

COVID a intrat și în Jandarmeria Neamț! Trei cazuri au fost depistate pozitiv!

Articolul următor

UPDATE Accident la Bicaz, pe DN15! Traficul este blocat în totalitate! (foto)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *