ISSN 2457 - 3973

Dragoş Chitic: ”Finalizarea Planului Urbanistic General, o altă promisiune onorată!”

În mandatul primarului municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, s-a mai bifat o promisiune făcută pietrenilor şi onorată. Este vorba despre finalizarea şi aprobarea Planului Urbanistic General actualizat al municipiului Piatra Neamţ. O promisiune onorată, cu impact major în dezvoltarea oraşului, pentru care s-a lucrat în tandem cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

„Municipiul Piatra Neamţ are finalizat şi aprobat noul Plan Urbanistic General al oraşului, cel mai important document urbanistic al unei localităţi. Noul PUG a fost finalizat în anul 2019, Piatra-Neamţ fiind la acea vreme printre puţinele municipii din ţară care aveau un PUG actualizat. Planurile Urbanistice Generale cuprind reglementări şi regulamente de urbanism locale pentru întreg teritoriul oraşului, delimitează suprafeţele intravilane şi extravilane, stabilesc regimurile de înălţime ale clădirilor, categoriile de folosinţă ale diverselor zone şi cuprind norme generale pentru documentaţiile ulterioare de urbanism de rang inferior. Finalizarea noului PUG reprezintă şi un suport important pentru dezvoltarea oraşului, un sprijin pentru cetăţeni dar şi pentru companiile care vor să investească în Piatra Neamţ”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic.

Importanţa actualizării PUG a fost subliniată şi de viceprimarul Bogdan Gavrilescu: „Un PUG nou reprezintă un suport real pentru dezvoltarea oraşului. În calitate de inginer constructor, finalizarea noului PUG al municipiului Piatra-Neamt a fost un proiect de suflet. Un PUG nou pentru Piatra-Neamț înseamnă corectarea regimului de înălțime al clădirilor, a paletei cromatice utilizate pentru vopsirea imobilelor, precum și modul în care sunt delimitate suprafețele intravilane și extravilane. PUG nou mai înseamnă și o nouă delimitare a spațiilor verzi, dar și normative și regulamente de construcții și dezvoltare a orașului.”

Noul Plan Urbanistic General al municipiului Piatra-Neamț a primit vot favorabil în consiliul local în anul 2019 și are termen de valabilitate de 10 ani.

 

Articolul anterior

COVID a intrat și în Jandarmeria Neamț! Trei cazuri au fost depistate pozitiv!

Articolul următor

UPDATE Accident la Bicaz, pe DN15! Traficul este blocat în totalitate! (foto)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.