ISSN 2457 - 3973

Drogaţi şi beţi la volan, depistaţi de poliţiştii din Neamţ în noaptea de vineri spre sâmbătă (25/26 august)

A fost razie de amploare a poliţiştilor rutieri din Neamţ, în noaptea de vineri spre sâmbătă (26/27 august).

Cum era de aşteptat, au fost depistate şi cazuri ale unor şoferi care erau la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

„În jurul orei 22:40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe bulevardul Decebal, au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 32 de ani, din Borlești. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Methamphetamină”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„În jurul orei 01:30 polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe bulevardul 9 Mai, au depistat în trafic un autoturism care se deplasa către strada Aleea Brazilor, în mod haotic. Având în vedere aceste aspecte, s-a procedat la utilizarea semnalelor acustice și luminoase, în vederea opririi autovehiculului, moment în care conducătorul auto nu s-a supus semnalelor efectuate de polițiști. Pe strada Gheorghe Asachi, conducătorul auto a părăsit vehiculul, fiind imobilizat în imediata apropiere  a acestuia de polițiști. Persoana în cauză un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Piatra-Neamț, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În total, în noaptea de 25 spre 26 august a.c., în intervalul orar 22:00-04:00, polițiștii nemţeni, însoţiţi de jandarmi, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, fiind constatate în flagrant două infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii au legitimat aproximativ 150 de persoane, fiind efectuate verificări și testări în rândul conducătorilor auto atât în privința consumului de alcool cât și al celui de substanțe interzise.

Articolul anterior

Dispoziţie pentru interzicerea desfacerii și comercializării băuturilor alcoolice în zona apropiată stadionului „Ceahlăul”

Articolul următor

Ce venit are un pompier care îşi riscă viaţa în incendii, inundaţii sau la accidente?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *