ISSN 2457 - 3973

DSP a închis temporar bazinele din Ştrandul Piatra-Neamţ din cauza apei cu bacterii periculoase

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ OPC a închis temporar bazinele din Ştrandul Piatra-Neamţ din cauza apei cu bacterii periculoase.

Informarea a fost făcută de Primăria Piatra-Neamţ care a precizat că:

„Accesul publicului la cele 4 bazine din incinta Ștrandului Municipal Piatra-Neamț nu este permis temporar, în urma unor rezultate neconforme ale calității apei. În perioada 10 – 12 august, inclusiv, bazinul mare, bazinul mic pentru copii și cele două bazine din zona VIP sunt închise clienților pentru a se efectua operațiunile de schimbare și tratare a apei.

În urma unui control efectuat pe data de 31 iulie a.c. de către Direcția de Sănătate Publică Neamț, au fost prelevate probe din bazine, iar pe data de 3 august rezultatele au arătat că apa este necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic. Ulterior, pe 9 august, medicii specialiști ai DSP Neamț au dispus suspendarea activității pentru cele 4 bazine, spălarea și dezinfectarea apei. Joi, 10 august, au fost prelevate din nou probe, urmând ca, în cursul zilei de sâmbătă, în cazul în care rezultatele vor arăta că apa este conformă standardelor de sănătate publică, bazinele să fie redeschise.

De menționat că, apa din bazinele Ștrandului Municipal este supusă periodic unui proces de tratare, clătire și împrospătare, iar cu frecvență zilnică este analizată din punct de vedere chimic”.

Articolul anterior

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr – mesaj de condoleanţe la moartea lui Vlad Marcoci

Articolul următor

„Azil” din Neamţ care de fapt era Serviciu social, găsit de autorităţi pe … Google. Unde dai şi unde crapă?!…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *