ISSN 2457 - 3973

DSP: La concursul de la Spitalul Judeţean Neamţ pot participa şi persoanele cu test antigen sau PCR

DSP Neamţ susţine, prin vocea directorului Radu Firăstrău, că a eliminat „la 5 minute de la publicare” condiţia vaccinării împotriva SARS-CoV-2 sau a trecerii prin boală, la concursul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ pentru angajarea personalului medical.

De fapt nu a fost eliminată, ci îndreptată! Astfel, la concurs se pot înscrie şi cei care au test antigen sau PCR negativ.

„S a refăcut ieri, fix la 5 minute de la publicare”, a precizat Radu Firăstrău despre adresa respectivă (foto jos).

Adică eroarea a existat!

Radu Firăstrău a nuanţat declaraţia explicând că pe lângă cei cu vaccin, se pot înscrie la concurs şi cei care au trecut prin boală în ultimele 180 zile sau persoanele care prezintă test antigen sau PCR.

„Se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în interior sau în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătăţii, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, citează, din lege, directorul DSP Neamţ.

Radu Firăstrău recunoaşte că, deşi nu este vorba de workshop sau curs de instruire, a încadrat concursul aici pentru „a nu limita participarea”.

Iniţial, la concurs puteau participa doar cei vaccinaţi iar cel care a tras un semnal de alarmă public a fost senatorul Răzvan Cuc, care a prezentat documentul respectiv.

Senatorul Cuc a subliniat că este „un abuz” şi a cerut demiterea conducerii DSP Neamţ.

Deocamdată, ştim doar că această condiţionare ilegală a fost retrasă de pe documentul privind concursul de la SJU Piatra-Neamţ.

Mai jos, documentul iniţial, în care apărea condiţia vaccinării.

Articolul anterior

O gravidă în luna a 9-a şi o mamă cu un copil de 2 ani, recuperate de salvamontişti din Ceahlău

Articolul următor

Accident la Secuieni între un autocar cu 26 persoane și un TIR

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular