ISSN 2457 - 3973

E groasă rău la ISJ Neamţ! 130 de cereri de transfer ilegal! Gemeni născuţi în … ani diferiţi!

E groasă rău la Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ! Corpul de control al ministrului Educaţiei a constatat că 130 de cereri ale elevilor de clasa a noua, care au solicitat transferul la alte licee decât cele la care au fost declaraţi admişi, au fost aprobate ilegal! Comisia care a analizat aceste cereri a fost condusă de inspectorul şcolar general adjunct Elena Laiu, aceeaşi care a condus şi comisia de bacalaureat!

Timp de 2 zile, corpul de control al ministrului a luat cerere cu cerere iar la final a dat verdictul: ilegal!

Spre exemplu, în 2 cazuri aprobate de comisie se invocă faptul că gemenii au fost repartizaţi la licee diferite. Însă la analiza în amănunt a documentelor s-a constatat, în ambele situaţii, că gemenii sunt născuţi … în ani diferiţi!!!

Inspectorul şcolar general Viorel Stan se afla în concendiu la momentul în care comisia a analizat cele 160 de cereri. Chiar şi aşa, generalul Stan îi ia apărarea adjunctei sale deşi demiterea Elenei Laiu este iminentă.

”Din câte ştiu, cele mai multe cazuri de cereri aprobate sunt ale unor elevi care au completat fişa de opţiuni cu licee la care erau siguri că vor intra cu nota obţinută la Evaluarea Naţională. După repartizare, au constatat că puteau intra la liceele dorite şi au făcut cereri de transfer. În alte situaţii, copiii au completat greşit fişele de înscriere deşi aveau note mari la Evaluarea Naţională”, a declarat, pentru newsallert.ro, inspectorul şcolar general Viorel Stan.

Din nefericire, au existat şi 4 cazuri cu adevărat majore, ale unor copii bolnavi de leucemie sau alte forme de cancer care au solicitat transferul la un liceu în apropierea domiciliului. Aceste situaţii, suntem convinşi că vor fi analizate din alt unghi de reprezentanţii ministerului. Sunt însă doar 4 cazuri între alte 130 de cazuri declarate ilegale!

Potrivit ministrului Educaţiei, toate aceste transferuri aprobate iniţial au fost anulate. Mai mult, corpul de control va sesiza Poliţia şi Parchetul pentru abuz în serviciu.

Elena Laiu a fost şi preşedinta comisiei de bacalaureat din judeţul Neamţ, examen în urma căruia au fost aproape 200 de cazuri de fraudă. Cele mai grave situaţii s-au înregistrat la Colegiile ”Vasile Conta” şi ”Ştefan cel Mare” din Târgu Neamţ unde s-a constatat că elevii au fost ajutaţi de 27 de profesori. Trei profesori au fost daţi afară din învăţământ iar pentru 24 s-a luat măsură scăderii salariale cu 15 la sută pe o perioadă de până la 6 luni.

Cazurile de la Târgu Neamţ au fost descoperite în urma unei sesizări în mass-media a unui elev şi au fost confirmate de imaginile înregistrate de sistemele de supraveghere din sălile de examinare. Aceste ştiri din Neamţ au ajuns şi pe masa ministrului Educaţiei care a ordonat un amplu control la ISJ Neamţ.

Articolul anterior

Toate tunurile pe PNL Neamț! Aurelia Simionică (PSD): ”Arta manipulării” sau ”Petrică și lupul”

Articolul următor

Poliția cere sprijinul nemțenilor! Îi cunoașteți pe cei 2 suspecți?

4 Commentarii

  • nu trebuie ignorat fenomenul „tg.neamt”in ceia ce priveste politica de cadre pana in 1989 erau vai de mama lor.dupa lovitura de stat deodata s-au desteptat si a inundat judetul si tara cu cadre.la aceasta data presedinte filiala psd tg,neamt-grumazesti.prefect tg.neamt.fost inspector general invatamant tg,neamt.vicepresedinte consiliul judetean .sa nu mai vorbim de banii de la buget care mare parte in ultimii 4 ani au mers la tg neamt.este imposibil ca un oras cu populatie cat o comuna sa livreze atata cadre care sa fie si bune.uitati-va la marea insp.general laiu a umplut presa de abuzuri si nedreptati privind bacul si transferul de elevi.astia sunt oamenii apropiati lui aesene ei trebuie sa umple bidoanele electorale.nu conteaza legalitatea.vad ca mai nou un fost director de scoala destituit in anul 2014 pentru incompetenta si abuzuri este acum numit insp.adjunct.este de fapt razbunarea lui arsene pe doamna vicepresedinte cj care a cerut destituirea.saraca nu stia ca generalul e cumatru cu marele director de la tara.cam asta este bolmojeala de cadrein invatamant.

  • In astfel de cazuri, stan mai are curajul sa ramana??? Acasa domnule!!!! E un fenomen arhicunoscut faptul ca in fiecare an aceste transferuri se rezolva cu sume consistente de bani….. si asta numai din 2012 pana astazi!!!!!

  • Și doamna Laiu este bine -merci pe postul dumneaei și a fost demis domnul Floroiu!!! Frumos, nu am ce zice!!! Cata dreptate în județul Neamț…. Și ce de masuri s-au luat la „M. Sadoveanu” cu examenele de diferența din toamna trecută…..și cu examenul de bacalaureat din aceasta vară…. Mai poate domnul Stan să facă atâta dreptate??? Ce masuri corecte se iau sub conducerea dumnealui… NO COMMENT!

  • Am avut media 7.14 , in prima etapa am fost nerepartizata , in a doua repartizare am intrat la un liceu slăbuț față de media mea ,deoarece acolo erau locuri . Am aflat de a treia repartizare și am cerut să fiu transferata la un liceu aproape de casă , unde ultima medie cu care s-a intrat a fost și 4 . Am probleme de sănătate , am probleme cu rinichii și îmi e greu sa car ghiozdanul . De ce cererea mea a fost anulată ? Cel care a anchetat toate cererile alea , macar le-a citit ? E o mare nedreptate , nu numai cea care a aprobat acele cereri e de vina , chiar si cei care au anchetat situația . RUȘINE ROMANIA , sunt un copil de 16 ani , și pot spune ca mi-ați dat un motiv in plus să urăsc țara in care trăiesc .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular