ISSN 2457 - 3973

Toate tunurile pe PNL Neamț! Aurelia Simionică (PSD): ”Arta manipulării” sau ”Petrică și lupul”

După Emilia Arcan și Vlad Marcoci a venit și rândul președintei PSD Piatra-Neamț, Aurelia Simionică să reacționeze la declarațiile făcute de liberalii nemțeni. Comunicatul de presă trimis de Aurelia Simionică are de departe iz și editorialistic, motiv pentru care îl vom lăsa așa cum a fost trimis de autoare.

 

„Arta manipularii” sau „Petrica si lupul”

 

Bineinteles ca pentru dl. Teodorescu – viceprimar de preferat ar fi arta manipularii! Si nu doar pentru ca este o arta, dar teoretic da rezultate – intarirea pozitiei in propriul partid si afectarea grava a imaginii celorlalti jucatori de pe scena politica. 

Doar ca utilizarea metodei victimizarii cu iz de Pintea Haiducul liberal, nu are nici o legatura cu arta, este departe de a fi argumentata si depaseste limita ipocriziei.

Dl. Teodorescu – viceprimar se arata ingrijorat de calitatea activitatii desfasurate la I.S.J. Neamt stiind ca la mai sus numita insitutie vine Corpul de Control al ministrului Educatiei. Activitatea normala in sistem, la nivel national care va constata, va propune, va sanctiona, etc. De cand este un astfel de control treaba viceprimarului din Piatra Neamt? Ce fel de comportament asteapta de la pietreni prin chemarea: „este momentul sa luam atitudine”?

Discuta dl. Teodorescu – viceprimar in episodul 2 legat de invatamant (ce are un titlu gen „comunicat pentru tara”), de faptul ca ar urma ca in octombrie in urma unui examen „aranjat” favoritii PSD sa preia functiile de directori.

Dl. Teodorescu – viceprimar ori nu cunoaste realitatea ori dorinta de ascedere politica a estompat orice decenta si spirit de conservare.

Pentru ca in realitate din 2012 pana in prezent PSD nu s-a implicat in nici un mod in conducerile scolilor din Piatra Neamt

In calitatea de viceprimar dl. Teodorescu ar trebui sa stie acest lucru. Directorii sunt aceeasi din 2012 cu exceptia cazurilor motivate personal. Este drept ca in 2012 presedintele interimar PNL a solicitat acest lucru in cadrul USL Piatra Neamt dar eu personal nu am agreat schimbari pe criterii politice considerand ca doar competenta asigura performanta. In invatamant nu se face politica! Bineinteles cu exceptia politicii de dreapta si aici avem exemple locale  cunoascute   si de notorietate – directori de licee sau scoli cu functii politice, cu discurs politic, public, de dreapta, candidati.

Poate face un exercitiu de memorie dl. Teodorescu – viceprimar  si nominalizeaza un singur director din invatamant care si-a manifestat simpatia pentru PSD public sau a candidat pe liste PSD?

Sa discuti despre examene aranjate in invatamant inseamna sa-ti asumi suspiciunea, jignirea si umilirea celor ce vor promovara  examenul si sa duci in derizoriu munca acestor oameni.

Astfel de acuzatii, de un politicianism ieftin vor submina relatia elevilor cu scoala.

Invatamantul nemtean nu merita acest lucru!

Ca viceprimar am lucrat foarte bine cu toti directorii de scoli din Piatra Neamt si am apreciat profesionalismul si implicarea acestora.

In calitatea pe care o are dl. Teodorescu – viceprimar ar fi trebuit sa solicite ISJ Neamt lamuriri in legatura cu reglementarile legale privind statutul directorilor in acest moment. A preferat sa manipuleze si sa intoxice opinia publica folosind interpretari personale.

PSD poate exemplifica implicarea in imbunatatirea actului de invatamant – initiativa in Consiliul Local pentru a sprijini copii defavorizati la inceput de an scolar, initiativa in Consiliul Local privind masuri pentru diminuarea abandonului scolar, sustinerea in Consiliul Local  a ISJ pentru acordarea premiilor de excelenta, obtinerea initierii refinantarii pentru scoala si gradinita din Speranta, initiativa unor activitati civice cu implicarea si premierea scolilor, etc.

Centrul de Excelenta a fost infiintat la initiativa si cu implicarea directa a deputatului PSD – Vlad Marcoci.

PSD Piatra Neamt in ultimii 10 ani a fost alaturi de mii de copii defavorizati la inceputul anului scolar cu participarea membrilor de partid.

Deci realizarile dl. Teodorescu – viceprimar  fata de elevi si parinti se limiteaza la sustinera alocarii din bugetul local a unor sume pentru olimpici si Centrul de Excelenta! Alocari sustinute de toti consilierii locali.

In ceea ce priveste „razboiul” dl. Teodorescu – viceprimar   cu deputatul Arsene, il pun doar pe dorinta de a-si face imagine deoarece invoca evenimente ce nu au legatura cu realitatea.

Viceprimarul Simionica a luat decizia de a clarifica pozitia si orientarea politica a consilierilor locali, presedintele Arsene doar sustinand aceasta decizie.

Dl. Teodorescu – viceprimar a ajuns viceprimar pe acelasi joc cu „Petrica si lupul” controland votul propriilor membri de partid si al simpatizantilor la „vedere” (exista inregistrari TV), invocand ulterior posibilitatea utilizarii metodei de PSD!

Dl. Teodorescu – viceprimar  a primit sustinere pentru functia de viceprimar din partea PSD, in USL, in 2013. Si a refuzat! Urma o perioada grea in primarie? Este mai simplu acum avand la dispozitie o agenda de lucru 2014 – 2016 conceputa de Simionica?

Il sfatuiesc insa pe dl. Teodorescu – viceprimar  pentru a-si dovedi barbatia politica sa poarte un dialog cu deputatul Arsene fie si numai pentru a-i multumi, ca pietrean, pentru sustinerea alocarii a 45.000.000. Ron in 3 luni (octombrie – decembrie 2014) de catre Guvernul Ponta pentru Municipiul Piatra Neamt. Si poate cu aceasta ocazie vom vedea si cine cunoaste mai bine realitatile judetului Neamt, deputatul PSD Arsene sau viceprimarul PNL Teodorescu?

Pana ce „PNL va castiga alegerile la primaria Piatra Neamt”, poate va gasi dl. Teodorescu – viceprimar si o explicatie pentru cetatenii a caror libertate de decizie o invoca – de ce in 2004 – 2008 in Consiliul Local majoritar PNL, s-au aprobat imprumuturile ce sufoca bugetul local pana in 2025?

Si de ce comentariile politice sunt semnate si asumate ca viceprimar?

Aurelia Simionica

 

            Un alt Teodorescu identifica „Cinci milenii de manipulare” poate este timpul sa identifice si pietrenii manipularea practicata de dl. Teodorescu – viceprimar  si PNL!

 

Articolul anterior

Viceprimarul Teodorescu (PNL): Mai mulți șomeri în Neamț decât în momentul învestirii Guvernului Ponta!

Articolul următor

E groasă rău la ISJ Neamţ! 130 de cereri de transfer ilegal! Gemeni născuţi în … ani diferiţi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular