ISSN 2457 - 3973

Educaţia şi investiţiile – priorităţile bugetului municipiului Piatra-Neamţ pe 2021

Primarul Andrei Carabelea a prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, care sunt priorităţile bugetului municipiului Piatra-Neamţ pe anul 2021.

Edilul a subliniat că, în ciuda datoriei istorice din care trebuie plătite, anul acesta, 35 milioane lei, bugetul alocat pentru educaţie şi investiţii este cel mai mare din ultimii 10 ani.

„Ca priorităţi, am ales educaţia, care are cea mai mare alocaţie financiară din ultimii 10 ani. Peste 27 milioane lei, adică mai bine de 10 la sută din buget, merg pentru educaţia tinerei generaţii. De asemenea, avem şi cea mai mare alocare pe investiţii: aproape 32 milioane lei. Banii vor fi cheltuiţi cu responsabilitate şi cu chibzuinţă. Cuvântul de ordine va fi eficienţa”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Acesta a amintit că bugetul va cuprinde şi datoria pe care trebuie să o achite municipiul Piatra-Neamţ anul acesta.

„Aş fi avut toate motivele şi argumentele să mă plâng de greaua moştenire. Am ales să mă canalizez pe soluţii. Dar mă gândesc adesea cum ar fi fost dacă, spre exemplu, anul acesta, bugetul pentru investiţii ar fi fost mai mare cu 35 milioane lei. Câte lucruri am fi putut dace dacă nu am fi plătit greşelile şi pavelile din trecut. Aceasta este realitatea, anul acesta vom plăti o datorie de 35 milioane lei care nu ne aduce nici un folos astăzi”, a mai spus Andrei Carabelea.

Bugetul va fi supus votului Consiliului Local Piatra-Neamţ în şedinţa din 15 aprilie şi pentru a fi adoptat este nevoie de votul a majorităţii absolute a consilierilor.

Articolul anterior

Panică la sediul BCR din Piatra-Neamţ

Articolul următor

Jale pe şoselele din Neamţ! 1.300 sancţiuni şi 180 permise reţinute, săptămâna trecută

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular