ISSN 2457 - 3973

Emilia Arcan îi răspunde liberalului Mugur Cozmanciuc: Conducerea CJ cunoaște toate problemele județului!

 

Președintele Consiliului Județean, Emilia Arcan (PSD) a avut o reacție imediată la ”somația” liderului PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, de a prezenta situația substanțelor dezinfectante folosite la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Asta în condițiile în care unitatea sanitară se află pe ”lista neagră” a celor 50 de spitale care au cumpărat dezinfectanți de la Hexi Pharma.

Emilia Arcan a declarat într-un comunicat, remis newsallert.ro, că liderul PNL Neamț se află ”în criză de idei” și că ”și-a pierdut simțul rațiunii”.

Președintele CJ Neamț a mai adăugat că a discutat, sâmbătă, cu reprezentanții DSP Neamț și că la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț se derulează încă de vineri o anchetă privind achiziția de dezinfectanți.

Prezentăm integral punctul de vedere al Emiliei Arcan chiar dacă pe alocuri îmbracă ușoare forme de atacuri la persoană.

”Intrarea în campania electorală îi face pe unii dintre noi să piardă simțul rațiunii și să se lege de orice pentru a face zgomot, pentru a atrage atenția celor din jur, doar-doar s-or face cunoscuți! Așa am constatat că acest week-end nu a fost unul liniștitor pentru un deputat de import, pe care PNL, pentru că este în criză de lideri din Neamț, vrea să îl proțăpească în fruntea județului și îl lasă să spună orice… Căutând să aibă ceva cu care să atragă atenția electoratului, parlamentarul venetic a găsit un subiect cu care face vâlvă: lipsa de reacție a conducerii Consiliului Județean Neamț față de problema dezinfectanților din spitalul din Piatra Neamț! Vă înșelați, domnule care vă erijați în purtător de griji pentru nemțeni, deși am convingerea că nu ați călcat niciodată în această unitate sanitară! Nu aveam nevoie de atenționarea altora, ca să ținem lucrurile sub observație! După publicarea listei cu spitalele cu dezinfectanți – problemă, încă de vineri, 6 mai, o echipă constituită prin dispoziția mea a mers la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru a vedea cum stau lucrurile, ce stocuri din alt dezinfectant există și ce e de făcut în primă fază, ca să depășim situația. Am discutat și cu conducerea Direcției de Sănătate Publică, iar azi, 7 mai, a ajuns o altă echipă de control, formată din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul sănătății și de la Poliție, așa cum s-a cerut printr-un ordin al ministrului sănătății. S-au prelevat multe probe, care vor fi analizate la un laborator din străinătate. Iar aceste acțiuni nu sunt singurele întreprinse în acest caz, pentru că noi ne-au autosesizat încă de când a fost abordată situația la nivel național, fără să știm dacă vor fi constatate probleme și la Neamț! Nenorocirea e că pe lângă această achiziție, făcută de fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Ioan Lazăr, atât de regretat de unii și pentru care am fost crunt criticată în anumite cercuri controlate de el, au mai fost luate și alte materiale sanitare, de la același producător, de nenumărate ori. Am constatat asta în timpul controlului de audit, efectuat de către reprezentanții Consiliului Județean Neamț. Problema nu e simplă, dar îi asigur pe nemțeni că vom găsi soluții pentru a o depăși și pentru a nu suferi niciun pacient din acest motiv. Dezinfectantul aflat sub semnul întrebării nu va mai fi utilizat, până nu vom avea un răspuns oficial, dacă este eficient sau nu. Va fi achiziționat un altul, care să corespundă tuturor normativelor în vigoare!

Deci măsuri pentru protecția pacienților am demarat, nu era nevoie să vină un om din alt județ să ne atenționeze și să poarte campanie electorală pe acest subiect! Ne descurcăm, pe competențele noastre, așa cum am făcut-o până acum și cum o vom face în continuare! 

Emilia ARCAN, președintele Consiliului Județean Neamț”.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc somează conducerea CJ să facă precizări publice despre dezinfectanţii de la Spitalul Judeţean Neamţ

Articolul următor

Continuă mărturiile halucinante ale unor pacienți la Spitalul Județean Neamț

8 Commentarii

  • Cata dreptate are doamna presedinta, Emilia Arcan in privinta lui Cozmanciuc, cre se baga singur in seama, desi cred ca multi pureci nu va face in P. Neamt, dupa alegeri va pleca de unde a venit.

  • Măsurile pentru protecția pacienților luate de doamna Emilia Arcan,președinta C:J Neamț împreună cu conducerea Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț ,vor evita anumite deficiente în activitatea de dezinfectarea a spatiilor și materialelor sanitare.Grija și responsabilitatea de care dați dovada , pentru evitarea unor situații ce pot afecta pacienți ,demonstrează încă o data ca sunteți,, omul potrivit ,la loc potrivit!Felicitări!

  • dar pana acum de ce nu ati facut controale unde ati fost dna arcan a inceput campania si acum va pricepeti la toate

  • da pana acum une ati fost dna
    a iceput campania si cunoasteti toate problemele voi santeti aia destepti

  • Ce mi se pare jenant de-a dreptul din partea PNL este tocmai faptul ca ei au sprijinit si aufacut multe atacuri atunci cand actuala conducere a CJ a luat hotararea de a-l destutiu pe fostul manager .Tocmai acesta a incheiat si semnat contractele cu firma mult criticata.Chiar daca suntem in campanie si se crede ca orice atac este admis este rusinos sa nu se tina cont de realitate.Schimbarea abia s-a facut nici nu a avut timp noua conducere sa se implice.

  • Felicitări doamnei Emilia Arcan. A luat măsuri corecte și in sprijinul pacienților. In domeniul sanitar trebuie sprijiniți profesioniștii sa aibă cu ce sa își facă bine meseria și eliminate toate „oportunitățile” prin care unii fac bani frumoși pe spatele pacienților ! FELICITĂRI . Aveți susținerea cetățenilor nemțeni!

  • Aveti dreptate doamna. Sunteti de aici si stiti ca cel mai bun leac la toate este USTUROI-ul. Mai cu ravna baieti dati-ì cu pupaturi.

  • ASTAZI ESTE 8 MAI SI ESTE ZIUA DV. SI A COLEGILOR DV. LASATI-NE!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.