ISSN 2457 - 3973

Erik, unul dintre cei mai valoroși câini de salvare din România se alătură Salvamont Neamț

Salvamont Neamț are începând de miercuri o pereche de salvatori montani de excepție. Reprezentanții serviciului au anunțat că dupa sustinerea mai multor examene si probe de anduranta pe care le-au trecut cu brio Salvatorul Montan Pascu Ionut si cainele Erik s-au alaturat familiei Salvamont Neamt.

”Sa le uram “Bine ati venit” si mult succes in activitatea de salvare. Erik este unul din cei mai valorosi cainei de salvare din Romania , mascul din rasa Malinois in varsta de 5 ani. Este polivalent avand brevet de salvare din avalansa ,obtinut dupa doi ani de pregatiri intensa dar si specializare pentru cautare si salvare persoane ratacite si/sau disparuti accidentati. In cazul unei cautari intr-o zona unde s-a produs o avalansa cu victime un caine de salvare bine antrenat poate suplini activitatea a peste 10 salvatori montani iar timpul si sansele de supravietuire a victimei aflate in viata creste exponential.In cazul cautarilor unor persoane ratacite si accidentate mai ales cand acestea nu pot cominica din cauza traumatismelor sau a epuizarii avansate ,in teren greu accesibil , noaptea sau pe viscol folosirea cainilor de salvare utilizati pe scara larga in toata lumea a avit rezultate extraordinare. Unitati canine specializate pentru operatiuni de salvare in zona montana functioneaza la Servicii Salvamont din Arges,Gorj, Bacau, Caras, Mures, Harghita si de astazi si in Neamt”, au spus reprezentanții Salvamont Neamț.

Read Previous

Cum poți deveni detectiv particular? Pe 9 iunie are loc concursul la Poliția Neamț!

Read Next

Reuniune la Piatra Neamț a managerilor Grupurilor de Acțiune Locală din regiunea de nord-est. Peste 12 milioane de euro au fost atrase în Neamț prin GAL-uri!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *