ISSN 2457 - 3973

Eugen Țapu Nazare: Cele mai mici salarii sunt în județul Neamț! Și nu doar atât…

Județul Neamț a ajuns în topul sărăciei. Mai exact, are cele mai mici salarii medii iar numărul celor care au luat calea pribegiei în străinătate crește simțitor.

Senatorul liberal Eugen Țapu Nazare, președintele comisiei economice a prezentat, la lansarea candidaților PNL pentru parlamentare, câteva date statistice alarmante.

În opinia parlamentarului, această situație se datorează PSD-ului.

”Principala problemă a județului Neamț este nivelul de trai foarte scăzut al oamenilor. Vedem lucrul acesta cu ochii noștri, ne spun oamenii, ne spun statisticile și sondajele. Am rămas mut acum câteva săptămâni când am văzut topul salariilor medii pe țară iar județul Neamț pe ultimul loc. La sfârșitul anului 2015 salariul mediu era 1.859 lei pe țară iar la Neamț era 1.359 lei, sub Harghita și Covasna. Între 2012 – 2015 au părăsit România peste 700.000 români. Din Neamț au plecat peste 70.000 nemțeni. Nu au plecat de bine ce o duceau în județ sub guvernarea PSD! Raportul dintre românii care au plecat din țară și salariați este cel mai prost din România în județul Neamț, este egal. Asta ne îngrijorează. Trebuie să punem degetul pe rană! În mai 2012 a venit premier Victor Ponta și Guvern PSD. Atunci erau 9.192 persoane șomeri, adică 4,44 la sută. La sfârșitul lui 2015, când Ponta a plecat din funcția de premier, erau 11.497 șomeri adică 5,73 la sută. După 3 ani de duvernare PSD Ponta – Dragnea, județul Neamț era cu cele mai mici salarii din România, a crescut șomajul, au plecat 70.000 nemțeni în afara țării. Județul Neamț mai merită un guvern condus de PSD? Nu! Este clar că județul Neamț are nevoie de altceva. De la PSD vom primi salarii mici, șomaj crescut iar cei dragi, plecați de lângă noi în țări străine. PSD înseamnă subdezvoltare și sărăcie cronică”, a declarat senatorul Eugen Țapu Nazare.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): Vom da valul schimbării din Neamț! PSD trebuie să plece în istorie cum a făcut-o Iliescu!

Articolul următor

Ce a vorbit primarul Dragoș Chitic cu fiul său, în urmă cu câteva zile

Un comentariu

  • Ati spus aproape tot cu excepția faptului ca preturile sint la stele.Desi salariile sint cele mai mici din țară

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.