ISSN 2457 - 3973

Eugen Tomac (președinte PMP): ”Echipa Chitic – Gavrilescu va da un ton extrem de bun pentru viitorul orașului și al județului!” (video)

Președintele PMP, Eugen Tomac, a fost prezent sâmbătă, alături de secretarul general adjunct, Ioana Constantin, la Piatra-Neamț, într-o acțiune electorală de susținere a candidaților pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Principalele declarații ale acestora s-au axat pe două planuri: continuarea dezvoltării municipiului Piatra-Neamț cu actuala formulă administrativă, și debarcarea ”baronului Arsene” de la conducerea județului.

De cealaltă parte, atât primarul Dragoș Chitic – candidat la Primăria Piatra-Neamț cât și viceprimarul Bogdan Gavrilescu – candidat la președinția CJ Neamț – au păstrat un ton constructiv, prezentând proiectele propuse pietrenilor și nemțenilor.

Iată și principalele declarații, în ordinea în care au fost făcute acestea la conferința de presă:

”Vom continua să construim şi în următorii 4 ani. Vreau ca PMP Neamţ şi PMP Piatra-Neamţ să devină o forţă, să reprezinte cetăţenii judeţului. Venim cu candidaţi oameni dintre oameni, care pot reprezenta frumos cetăţenii judeţului. Vom continua să facem campanie şi după 27 septembrie pentru că doar împreună cu cetăţenii putem schimba lucrurile”, a declarat președintele PMP Neamț, viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

”Am încredere în echipele PMP Neamţ şi Piatra-Neamţ, sunt puternici, şi vom ieşi cu capul sus din aceste alegeri. Vom câştiga şi Primăria Piatra-Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ şi vom face ce este mai bine pentru cetăţenii oraşului şi ai judeţului”, a precizat Cristian Sauciuc, preşedintele PMP Piatra-Neamţ.

”Continuăm să stăm de vorbă cu pietrenii la ei acasă, aşa cum am făcut pe toată perioada mandatului de primar, prezentându-le realizările din perioada în care am condus Primăria Piatra-Neamţ, împreună cu Bogdan Gavrilescu. Le vorbim despre cele 3 elemente esenţiale ale acestui mandat de primar şi anume stabilizarea financiară a primăriei pietrene, reducerea şi eliminarea riscurilor financiare, rezumate într-o datorie de 324 milioane lei la preluarea mandatului şi astăzi este la mai puţin de jumătate, la 152 milioane lei. Le vorbim, totodată, pietrenilor despre deschiderea Primăriei Piatra-Neamţ către cetăţeni, implicarea pietrenilor în luarea deciziilor majore şi oferirea posibilităţilor multiple de a dialoga cu noi, cei din administraţia locală. Le vorbim pietrenilor despre faptul că oraşul Piatra-Neamţ se va dezvolta: am semnat deja contractele pentru 26 de proiecte europene însumând peste 53 milioane euro. Le vorbim pietrenilor şi despre celelalte proiecte realizate în acest mandat dar şi despre viitor, despre faptul că municipiul Piatra-Neamţ va cunoaşte o dezvoltare accelerată în următorii doi ani prin implementarea proiectelor din fonduri nerambursabile europene care astăzi se află în achiziţii. Municipiul Piatra-Neamţ va fi din primăvara anului viitor un şantier, în sensul bun al cuvântului. Le mai vorbim pietrenilor şi despre proiectele majore pe care vrem să le atragem în Piatra-Neamţ în exerciţiul financiar următor al Uniunii Europene şi anume o centură ocolitoare care să fie legată cu viitorul drum expres Piatra-Neamţ – Bacău, interconectată cu autostrada Iaşi – Târgu Mureş. Şi dezvoltarea turismului este foarte importantă prin investiţiile europene pe care le vom face pe masivul Cozla. Vom extinde zonele pietonale şi publice de recreere pe circa 4.000 metri pătraţi şi un pasaj care să fluidizeze traficul rutier. Vom crea spaţii publice urbane de recreere şi petrecere a timpului liber prin acoperirea pârâului Cuejdi. Vom moderniza până la eficienţă maximă a transportului de persoane prin achiziţia celor 41 de autobuze electrice, modernizarea staţiilor de aşteptare şi implementarea unor programe de transport care să determine cetăţenii să renunţe la maşinile personale şi să folosească mijloacele ecologice de transport. Echipa PMP Piatra-Neamţ este pregătită să continue lucrurile bune începute acum 4 ani, este determinată să se implice în activitatea administrativă, să continue parcursul european al oraşului Piatra-Neamţ. Le mulţumesc pietrenilor că îşi exprimă încrederea în echipa PMP, pentru faptul că sunt alături de noi şi pot declara, astăzi, cu convingere, cine vor fi câştigătorii din septembrie 2020: pietrenii şi oraşul Piatra-Neamţ, care, în următorii 4 ani va deveni, prin implicarea echipei PMP, un oraş de 10+”, a spus primarul Dragoş Chitic.

”Domnul primar Dragoş Chitic şi domnul viceprimar Bogdan Gavrilescu sunt 2 oameni structuraţi în direcţia onestităţii dar şi a competenţei în atragerea de investiţii şi dezvoltarea oraşului. Este un drum al dezvoltării şi al modernizării pe care a pornit Piatra-Neamţ care va continua şi după 27 septembrie. Şi judeţul trebuie să urmeze un drum al modernizării, este nevoie de investiţii reale care să se vadă cu adevărat. Fără investiţii nu avem locuri de muncă, nu creşte calitatea vieţii. Aici, la Neamţ, a fost adoptat un ministru al Transporturilor. În regiunea Moldovei, domnul Cuc nu a reuşit să deblocheze niciun proiect dar este adoptat de domnul Arsene. Cred că va avea o surpriză la Consiliul Judeţean”, a declarat secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin.

”Mă bucur că la Piatra-Neamţ va exista continuitate şi această echipă Chitic – Gavrilescu va da un ton extrem de bun pentru viitorul judeţului şi al municipiului. Cred că PMP Neamţ va fi prima organizaţie din punct de vedere al rezultatului obţinut la nivel naţional, îmi pun mari speranţe în echipa de aici. Asta pentru că sunt oameni care au demonstrat. Noi nu venim să vindem sigle în această campanie electorală, noi prezentăm oameni care au confirmat, care ştiu ce trebuie să facă în poziţiile publice pentru comunitate. Îmi aduc aminte că în 2016, PSD promitea mai multe benzi între Piatra-Neamţ şi Bacău. Probabil Răzvan Cuc a uitat pe undeva printr-un sertar această promisiune şi oricum mă amuză că a venit unul din sudul ţării să îi convingă pe pietreni că este o soluţie. Mai repede puteam îndrăzi eu, că sunt moldovean, să vin să cer votul pietrenilor”, a subliniat președintele PMP, Eugen Tomac.

Întreaga conferință de presă poate fi urmărită mai jos:

Articolul anterior

Mesaj clar a lui Mugur Cozmanciuc: ”Ionel Arsene, ești un mincinos! Ce a fost mai rău de la Liviu Dragnea, ai luat! Se vede, ești disperat!”

Articolul următor

Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Susțin candidatura lui Mugur Cozmanciuc la președinția Consiliului Județean Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *