ISSN 2457 - 3973

EXCLUSIV George Harabagiu părăsește 1TV Neamț după 12 ani! Capitularea ultimului mohican?! Punct și de la capăt!

Reporter: Există informații că în curând te vei implica într-un nou proiect de televiziune, mai exact că preiei conducerea TELE M Neamț. Adevăr sau provocare?!

George Harabagiu: Aș spune acestei etape din viața mea ”capitularea ultimului mohican”. M-am săturat să mi se spargă toate oalele în cap. Poate sunt și într-o etapă mai melancolică a vieții mele pentru că băiețelul meu face 17 ani pe 31 august. Mă uit în urmă și îmi dau seama că nu am fost un tată prea bun… Oamenii s-au obișnuit cu un fel de-a fi care nu mă mai caracterizează. Vreau să fac altceva! Gândisem, la un moment dat, la o televiziune, un slogan ”Privesc altfel. Gândesc altfel”. Și acum gândesc altfel și până la urmă, adevărul va trebui să iasă la iveală. Iar asta este tot ceea ce contează! Nu este vorba de un nou proiect. Sunt aceleași proiecte vechi, aceleași ciorbe reîncălzite. Adevărul este că nu știu să fac altceva. Și ”Ținta” și ”În ciuda presei”. Într-adevăr acum plec dintr-un loc în care nu mai sunt dorit! Simt că nu mai sunt dorit în acel loc! Simt că sunt ”acarul Păun” al unor greșeli care nu îmi aparțin. Poate singura greșeală pe care am făcut-o este că am creditat cu onoare oameni care nu au onoare! Și atunci singurul sentiment pe care îl am privind în urmă la activitatea mea din ultimii 12 ani, este sentimentul de milă față de ei dar și față de mine. Vreau să încep și să scriu…

Reporter: Te invităm să scrii la newsallert.ro

George Harabagiu: Îți mulțumesc public și accept să fiu alături de tine. Vreau să încep să fiu ce am fost odată: un rebel! Dar sunt foarte multe lucruri de rezolvat. Nu este o despățire, o plecare ci o nouă etapă. Am în spate lucruri care nu sunt rezolvate și nu îmi place să las lucrurile nerezolvate.

Reporter: Ți s-a propus vreo funcție de conducere la TELE M Neamț?

George Harabagiu: Am negociat conducerea redacțională și nicidecum conducerea managerială! Am învățat că jurnaliștii adevărați nu trebuie să fie și manageri. Din punctul de vedere al laturii financiare nu sunt un manager bun. Ceea ce mă interesează este însă manageriatul presei, cel informațional.

Reporter: Că tot este sezon de transferuri, se transferă George Harabagiu și cu o parte din echipa de la 1TV Neamț?

George Harabagiu: Eu nu promovez, eu retrogradez acum! Și retrogradez nu cu alți colegi ci singur. Este încercarea mea de a juca  într-o ligă care pare la prima vedere o ligă secundă. Dar promit că voi promova acea echipă, voi promova acele emisiuni! Am un singur obiectiv: să dovedesc că mă pot reinventa, că pot să o iau de la capăt! Cred în potențialul noii mele echipe… Dar nu exclud și varianta transferurilor! Oricum ar fi, va fi un meci care va atrage audiență.

Reporter: Ce le transmiți viitorilor tăi colegi de la TELE M Neamț?

George Harabagiu: Știu că nu mă înghite niciunul, că sunt una dintre persoanele care nu vor fi înghițite acolo. Ne-am mai întâlnit… Trăim într-un oraș mic în care mutările în presă sunt mereu aceleași. Nu le spun decât atât: nu mă interesează decât să facă ceea ce știu mai bine să facă, adică presă. Pentru Tele M Neamț, cu un director redacțional ca mine, nu există decât o variantă: victorie și audiență! Nu vreau să fiu iubit! Nu vin la TELE M Neamț ca să fiu prieten cu nimeni!!! Vin să supraviețuiesc și să înving într-un război fără reguli.

Reporter: Ce le transmiți foștilor tăi colegi?

George Harabagiu: Le cer scuze! Poate au avut pretenții mult mai mari de la mine. Probabil nu m-am ridicat la dimensiunea așteptărilor lor. Le cer iertate pentru că nu am putut să fac mare lucru pentru ei. Dar le promit că din toată povestea asta o să iasă adevărul. Iar adevărul se joacă până la sfârșit.

Reporter: Ce se va întâmpla cu 1TV Neamț?

George Harabagiu: Nu cred că 1TV va avea mari probleme de lot. Cred că există șanse pentru redresarea televiziunii. Este o problemă care din punctul meu de vedere aparține trecutului.

Reporter: De când te vedem la TELE M Neamț?

George Harabagiu: Sunt foarte multe lucruri de rezolvat privind soarta unor oameni care rămân acolo. Este vorba de soarta lor, despre anumite situații juridice pe care nu le pot lăsa așa. Dar am fost judecat prea aspru pentru că nu le este atât de bine cum le era odată. Nimănui nu îi este mai bine cum a fost odată. Nu este o decizie ușoară, sunt lucruri care țin de aspecte juridice pe care nu le voi lăsa nerezolvate dar pentru asta am nevoie de liniște. Iar liniștea o voi găsi departe de țară. Plec luni în Germania, încerc să mă regăsesc, să stau de vorbă cu oamenii, să văd care au fost greșelile mele. Iar marea mea greșeală a fost că am fost întotdeauna un cavaler al adevărului chiar dacă nu am spus întotdeauna adevărul până la capăt. Asta este singura soluție, dreptate până la capăt. Urmează un audit al capabilității jurnalistice de acolo iar pe 13 septembrie voi începe proiectul meu.

Reporter: Un mesaj pentru telespectatorii tăi.

George Harabagiu: Am ținte precise, joc în ciuda … presei și nu mă interesează victimele colaterale! Iar dacă a spune adevărul e un scandal… Stai să vezi ce o să iasă! Încă nu ați văzut nimic!

Articolul anterior

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Sfârșitul anului bisericesc!

Articolul următor

Ce vrea să spună fostul viceprimar Constantin Teodorescu?!

2 Commentarii

  • cred ca cel mai inteleprt(daca harabagiu poate fi intelept) ar fi ca pentru cel putin 4 ani sa ne lase in pace.sunt atat de bucuros de cand acest personaj nu mai apare pe sticla.de ce nu intelege ca a jucat o carte mare care in final s-a dovedit a fi o cacealma politica.in viata nu castigi tot timpul mai si pierzi.sa mearga la pandele la voluntari unde este locul elefantilor raniti.incolo ii doresc multa sanatate cu frumoasa melodie”L A S A – N E!!!!!!ar fi un castig pentru oras.

  • omul a fost si este in continuare fffffoarte periculos… nu stiu cine il crede pe acest om in orasul Piatra Neamt… omul a calcat pe cadavre.. si pe vii…. ultimul mohican din tv1?…. nu ……ultimul mohican …este o fata care am toata sitma pentru ea… Violeta Mosu. 1 tv s-a nascut cu aceasta fata nu cu ….. harabagiu …. omul asta…. a fost dublicitar din toate punctele de vedere… ce a semanat a cules de-a lungul timpului… toata crema politica a orasului Piatra Neamt a trecut prin gura lui …… omului de presa. Nu am avut si nu voi avea o simpatie pentru el……

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *