ISSN 2457 - 3973

EXCLUSIV Inspectorul șef al Poliției Neamț – Paul Tablan se pensionează

Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au declarat pentru newsallert.ro că în circa o lună de zile, Inspectoratul Județean de Poliție Neamț va avea un nou inspector șef.

Actualul inspector șef, comisarul șef Paul Tablan și-ar fi depus dosarul de pensionare iar condițiile pentru aprobare sunt îndeplinite Am putea spune că sunt mai mult decât îndeplinite având în vedere că în ultima perioadă s-a vorbit tot mai apăsat că asupra lui Paul Tablan s-ar fi făcut presiuni enorme din zona politică.

La IPJ Neamț au venit de mai multe ori și reprezentanți ai corpului de control al IGPR dar inspectorului șef Paul Tablan nu i s-a imputat nimic și a rămas pe funcție.

A mai fost un episod interesant în septembrie 2013 când Paul Tablan a fost detașat pentru 60 de zile la comanda IPJ Ilfov. Se vorbea la vremea respectivă că detașarea are un dublu rol. Unul era de a-l trimite departe de familie, ceea ce l-ar fi putut face să renunțe la funcția de inspector. Alt motiv ar fi fost că urma să coordoneze activitatea unui inspectorat cu o problematică extrem de dificilă iar nerealizările i-ar fi putut atrage demiterea. A rezistat și detașării și a revenit la comanda IPJ Neamț.

Probabil sătul de ceea ce se întâmplă, comisarul șef Paul Tablan a decis acum să se pensioneze, cu atât mai mult cu cât o face din postura de inspector șef.

Paul Tablan a fost împuternicit la comanda IPJ Neamț pe 24 mai 2011, pe o perioadă de 6 luni. În aprilie 2012 a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al IPJ Neamț pe care și-a păstrat-o până în prezent.

După ce va fi aprobată decizia de pensionare – cel mai probabil din luna iunie – conducerea IGPR va împuternici pentru 6 luni un nou inspector șef. Funcția va fi ocupată definitiv doar în urma unui concurs care cel mai probabil nu va fi organizat foarte curând.

De remarcat că sub mandatul lui Paul Tablan la conducerea IPJ Neamț, membrii celor mai importante rețele de interlopi au ajuns în spatele gratiilor, în urma unor anchete documentate și de polițiști.

Articolul anterior

De ce PSD nu vrea prezență mare la urne și cum poate fi învins

Articolul următor

PMP Neamț organizează vineri prezentarea candidaților la europarlamentare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *