ISSN 2457 - 3973

EXCLUSIV Organigrama ISU Neamț are 92 angajați care sunt rude

Sindromul ”rude în schema de personal” a lovit și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Petrodava” al județului Neamț.

La fel ca în cazul inspectoratelor de la Vaslui și Dolj, unde sunt (în fiecare unitate) circa 100 de angajați care sunt soți, veri, cumnați sau cumătri, și la Neamț avem o schemă de personal cu zeci de cazuri de rubedenii.

Nu ne vom pronunța asupra legalității angajării acestora în cadrul ISU Neamț, nu avem nici măcar suspiciuni în acest sens, dar prezentăm o situație de fapt.

De asemenea, nu vorbim de profesionalismul lor. Pentru asta există evaluările interne.

Jumătate dintre cei care au intrat în ISU Neamț și sunt rude au făcut-o odată cu angajările ”din sursă externă”. Adică nu au la bază Facultatea de Pompieri sau Școlile de Subofițeri, de profil.

Salariile atractive, job-urile sigure (la stat) și – în unele situații – munca de birou au fost principalele motivații pentru a pătrunde în sistem.

Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, sublocotenentul Irina Popa, 4 dintre cazurile din ISU Neamț sunt ale unor rude de gradul I. Concret este vorba de soț și soție. Un caz este chiar al purtătoarei de cuvânt a ISU Neamț, angajată din sursă externă (a fost profesoară de chimie), și al cărei soț este ofițer superior în instituție. Încadrată, prin concurs, ca subofițer, Irina Popa a ajuns între timp, tot prin concurs, ofițer.

Dar acesta nu este singurul caz. În alte 2 situații (deci 4 angajați) este vorba de subofițeri (angajați în anul 2006) și ale căror soții au venit din sursă externă în 2018. Angajarea celor 2 doamne s-a făcut în 2018, pe posturi de subofițeri, în compartimentele Logistică și Financiar.

Al patrulea caz în ceea ce privește rude de gradul I vizează un ofițer care s-a căsătorit cu o colegă subofițer aflată deja în sistem.

În ISU Neamț mai sunt 26 de angajați care sunt rude de gradul al II-lea și 20 de angajați – rude de gradul al IV-lea.

Alți 38 de angajați din ISU Neamț sunt cumătri, fini și nași de cununie sau alte rude de gradul al IV-lea.

”În urma analizei dinamicii personalului care face parte din categoria anterior menționată, vă precizăm faptul că încadrarea în sistem s-a realizat prin Absolvirea Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti sau a Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti. De asemenea, încadrarea în sistem s-a făcut din sursă externă, după ce au susţinut şi promovat examenul în perioada 2006 – 2019 și încadrare în anul 1995”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, sublocotenentul Irina Popa.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamț a menționat că, în niciuna dintre situaţiile de mai sus, nu există relaţii de subordonare între cadrele care sunt rude. Evident, la serviciu! Acasă, e altceva…

Read Previous

Drum blocat între Târgu Neamț și Fălticeni (vineri seara)

Read Next

PNL Neamț: ”Ne-am asumat transparent și democratic alegerea primarilor în 2 tururi!”

2 Comments

  • Cam multe informatii legat de anumite compartimente.Avem o cartiță….în marea familie. Unele din rude au școală militară, deci cum sa i pui la socoteală. Pot fi 200 de rude,examenele nu au fost trucate.Constitutia nu ingradeste libertatea de a alege,deci respectați Constituția! Lăsați frustrarile personale.

    • Sursa: purtator de cuvant al ISU Neamt! OFICIAL!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *