ISSN 2457 - 3973

PNL Neamț: ”Ne-am asumat transparent și democratic alegerea primarilor în 2 tururi!”

Conducerea filialei PNL Neamț a explicat, vineri, motivele pentru care PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Deputatul Mugur Cozmanciuc – președintele organizației – a declarat că PNL și-a asumat un lucru transparent și democratic, care a fost solicitat de  majoritatea populației, și anume vot în 2 tururi pentru primari. ”PSD a spus că nu este de acord cu acest demers și a depus moțiune de cenzură. Practic, PSD nu a vrut să fie alegeri locale în două tururi, ca democrația să aibă o susținere largă și au depus moțiune de cenzură. PNL și-a asumat să avem alegeri în două tururi, dar dacă nu s-a dorit vom merge pe ideea de alegeri anticipate. Susținem ideea alegerilor anticipate pentru a ne întoarce cât mai repede la electorat. PNL este pregătit pentru a intra în alegeri anticipate fără emoții, nu avem probleme în a gestiona drumul spre victorie. Mergem înainte cu privirea senină către electorat, vrem să organizăm alegeri anticipate cât mai repede și bine, așa cum au fost și alegerile prezidențiale organizate de Guvernul PNL”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

Liderul PNL Neamț a explicat că între ultimele decizii luate de Guvernul Orban, înainte de a fi demis prin moțiune, se numără câteva cu impact direct pentru județ.

”Cât despre măsurile care au fost luate de Guvernul PNL în cele 3 luni de zile vreau să nu fie trecut cu vederea ce decizii au fost luate pentru județul Neamț. Comunei Ceahlău i-a fost alocată suma de 6,9 mil de lei, pentru a rezolva o problemă pe care niciun Guvern PSD nu a rezolvat-o până acum. Totodată, referitor la OUG-urile care au fost adoptate, de exemplu în comuna Răucești vor beneficia copiii de masă caldă prin programul care a fost extins. Guvernul Orban va continua să aloce bani de investiții pentru drumul de pe Valea Muntelui, ca să nu existe discuții sau suspiciuni. PNL va continua dezvoltarea județului Neamț”, a spus președintele PNL Neamț.

La rândul său, senatorul Eugen Țapu-Nazare a declarat că motivul pentru care PSD a depus moțiunea de cenzură este ”teama de democrație”.

Prim-vicepreședintele PNL Neamț a făcut o analiză comparativă a celor 3 luni de guvernare liberală, față de cei 3 ani de guvernare a PSD.

”Întâi de toate, pentru a-și respecta angajamentele luate în fața românilor, PNL a trebuit să repare ce a stricat PSD. Iar PSD, în trei ani,  a stricat multe;

– vă reamintesc recursul compensatoriu, cand circa 20.000 de tâlhari și violatori au fost eliberați din pușcării, vă reamintesc celebra Ordonanță 13, vă reamintesc întoarcerea spatelui către Uniunea Europeană și partenerii strategici din NATO, vă reamintesc la fel de celebra Ordonanță  114 care a lovit în economie și în mediul privat;

– să nu uităm  de împrumuturile pe bandă rulantă ale domnului Teodorovici, la cele mai mari dobânzi de pe piață, de suprapopularea instituțiilor statului pentru tot felul de fini, cumetri, lipitori de afișe, să nu uităm de bugetul aproape secătuit, de lipsa banilor pentru salarii și pensii deși s-au bătut cu pumnul în piept de grija pensionarilor

Au fost trei ani de guvernare nu pentru români, ci contra românilor, iar singurii care au beneficiat de deciziile guvernului PSD au fost baronii lor. Iar în trei luni, PNL a avut curajul să guverneze. Cinstit, asumat, să spună adevărul și să ia decizii pentru români;

–  am eliberat supraaciza la carburanți, iar România are astăzi cel mai mic preț la carburanți din Uniunea Europeană;

–  am eliminat contractele part time;

–  am rezolvat problema transporturilor elevilor;

–  am abrogat legea recursului compensatoriu;

–  am eliminat pensiile speciale;

–  am construit un buget realist, în doar  două luni, în care am prins și sumele necesare majorării pensiilor de la 1 septembrie, și majorarea salariilor profesorilor, dar și 50 de miliarde de lei pentru investiții”, a menționat senatorul Eugen Țapu Nazare.

Deputatul Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte al partidului, a explicat, legat ordonanțele de urgență aprobate marți, că s-au aprobat după o ședință de 9 ore.

”Nu s-au dat ”Noaptea ca hoții”! Trecând peste faptul că nu au fost originali și au copiat această sintagmă această ședință de Guvern a început la lumina zilei și a durat 9 ore. Au fost dezbateri, discuții, asumări. În al doilea rând guvernul se afla în pragul unei moțiuni de cenzură, practic pe muchie de cuțit, și în cazul în care ar fi trecut (ceea ce s-a și întâmplat) nu mai poate emite OUG-uri. Situația ar putea să dureze, interimat, Guvernul și-a luat măsuri și au luat decizii pragmatice ca să funcționeze. Deciziile au fost luate pe niște presiuni și urgențe care erau în acel moment pe masă. Dar au fost luate niște măsuri foarte bune pentru români, nu să creeze parti pris-uri, să aducă anumite favoruri sau de a căuta o poziție mai ușoară pentru unii membri de partid, cum a fost OUG 13. Trebuia rezolvată problema navetei elevilor. Dacă naveta era decontată poate nu am mai fi avut acel caz Caracal și acele fete au trebuit să apeleze la ”ia-mă nene!”. CCR a declarat neconstituțional un articol din legea cu decontarea navetei și acum prin această OUG poate fi decontată naveta elevilor. Altă OUG dată se referă la acordarea biletelor de tratament pentru pensionari, de a crea platforma legală ca pensionarii să poată beneficia de la începutul anului de bilete de tratament. Dacă tot vorbim de elevi s-a aprobat triplarea numărului de elevi care vor beneficia de programul masă caldă în școală: acum 63.500 de elevi vor beneficia de asta. Totodată, erau probleme de funcționare ale două companii importante: CE Oltenia și TAROM, care au fost lăsate în prag de colaps, după ce au fost căpușate, de cei de la PSD, cu tot felul de angajări sau de firme cu diverse interese. Și s-a creat această pârghie, ajutor de stat, ca aceste companii să poată funcționa mai departe. S-a dat OUG ca statul român să își poată asigura depozitul, echipamentele în cadrul unei crize epidemice – cum este acum situația cu coronavirusul. Despre liberalizarea programelor de sănătate – cei bolnavi vor putea să apeleze la stat sau la privat, fără să mai fie nevoiți să aleagă. Dacă o operație de rinită la stat se deconta 3.500 de lei și la privat s-ar deconta 7000 de lei era o problemă, dar când pe aceeași speță se decontează la fel nu e niciun problemă”, a declarat deputatul Laurențiu Leoreanu.

oznorMB

    Articolul anterior

    EXCLUSIV Organigrama ISU Neamț are 92 angajați care sunt rude

    Articolul următor

    Ionel Arsene aruncă mănușa liderilor partidelor: ”Să fim adversari, nu dușmani politici!”

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Cel mai popular