NewsAllert :

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

UDMR n-are organizație în Neamț, dar are candidați la parlamentare! Levente și Zoltan vor să vă reprezinte!

Petreceri ilegale întrerupte de polițiștii din Neamț! Din seara aceasta intră în vigoare noi restricții!

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

  • 25 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Expoziție de uniforme militare de jandarmi la Piatra Neamț

Duminică, 8 martie, începând cu ora 12.00, la Muzeul de Artă din Piatra Neamț va avea loc vernisajul expoziției itinerante „Jandarmeria Română – 170 de ani”. Expoziția reunește un număr de 15 ținute militare confecționate după modelul uniformelor purtate de jandarmi în perioada 1850 – 1948.

Jandarmii sărbătoresc, la 3 aprilie 2020, 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Cu acest prilej, în perioda 8 – 14 martie, la Piatra Neamț va avea loc o expoziție inedită cu uniforme militare, documente și reglementări ale Jandarmeriei din sec al XIX-lea.

Expoziția își propune să aducă în atenția publicului vizitator ținute militare confecţionate după modelul uniformelor purtate de jandarmi în diferite perioade din istoria Jandarmeriei, începând cu prima uniformă de jandarm (soldat) de la 1850 alături de alte 14 ținute militare din perioada Războiului de Independență, a primului și al Doilea Război Mondial cât și din perioada interbelică, respectiv 1864 – 1948.

Expunerea va fi completată cu o serie de brevete, legi şi regulamente referitoare la activitatea unităţilor de jandarmi din ultima jumătate a sec. al XIX – lea, drapele de luptă model Ferdinand, obiecte personale ce au aparţinut slt. (pm) Marinel Cotfas (căzut la datorie în timpul Revoluţiei din decembrie 1989) şi generalului maior Ion Bunoaica (comandantul Jandarmeriei Române în perioada 1990-1995).

Expoziția, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamț şi a Complexului Muzeal Județean Neamț va putea fi vizitată în perioada 8 – 14 martie, la Muzeul de Artă din Piatra Neamț, zilnic, între orele 09.00 – 17.00, cu excepția zilei de luni, 9 martie, când muzeul este închis.

Intrarea este liberă!

Articolul anterior

Un bătrân a suferit arsuri grave după ce i-a luat foc casa

Articolul următor

Ministrul Bode: ”DN 15 Bicaz – Poiana Largului, contract dat cu încălcarea legii iar lucările trebuiau finalizate de 3 luni”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *