ISSN 2457 - 3973

Fetița snopită în bătaie de mamă a fost preluată de DGASPC Neamț! Polițiștii au deschis dosar penal!

Fetița care a fost snopită în bătaie de mama ei a fost preluată de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Neamț.

Copila în vârstă de 5 ani primește consiliere psihologică și va mai rămâne câteva zile în grija specialiștilor instituției.

Astăzi, reprezentanții DGAPSC Neamț au plecat la Roman pentru a vorbi cu mama dar și pentru a vedea dacă fetița are și alte rude în grija cărora ar putea fi lăsată.

Pe de altă parte, DGASPC Neamț va propune instanței de judecată luarea unei măsuri de protecție în regim de urgență.

”În termen de 5 zile vom face toate evaluările, anchetele la familia sa extinsă, în ideea că poate acest copil va ajunge în grija rudelor. Fetița poate ajunge din nou la mamă dacă se dovedeşte că aceasta este responsabilă şi are grijă de ea, sau poate fi dată în grija unui asistent maternal. Soluţia va fi dată instanţei în termen de 5 zile, în urma anchetei pe care am început-o astăzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamț, Magda Vasilache.

Polițiștii din Roman au deschis un dosar penal pentru violență în familie și au chemat-o pe femeia în vârstă de 25 ani la audieri.

”Cercetările fiind desfăşurate sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. Asupra femeii nu a fost luată nici o măsură preventivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul Dimitrie Mocanu.

Opinia publică s-a scandalizat după ce pe rețelele de socializare a apărut un filmuleț în care o fetiță este bătută cu o coadă de mătură de o femeie.

Inițial, anchetat a fost deschisă de IPJ Brașov pentru că cel care a postat filmulețul este din această localitate. În urma anchetei s-a constatat că femeia care apare în video este din Roman și cercetările au fost preluate de IPJ Neamț.

Femeia a recunoscut, la audieri, că și-a bătut copilul și a motivat că aceasta vorbea urât.

Read Previous

Șoferița care a comis accidentul la Girov era beată! Cinci persoane au fost rănite!

Read Next

Șofer prins în trafic la Mărgineni, aproape de comă alcoolică

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *