ISSN 2457 - 3973

Fix de alegeri, vom avea Piaţă Centrală!

Societatea Moldocor a început, marţi, 16 februarie, organizarea de şantier pentru reconstrucţia Pieţei Centrale. Totuşi, contractul cu CNI a fost semnat în luna decembrie şi vremea permitea efectuarea de lucrări, mai ales că totul este pe structură uşoară şi nu implică turnarea de beton.

Însă potrivit prevederilor contractuale, durata de execuţie este de 6 luni de la semnarea contractului, deci undeva la începutul lunii iunie trebuie să fie gata piaţa.

Întâmplător sau nu, alegerile locale sunt tot la începutul lunii iunie, mai exact pe 5 iunie aşa încât există toate şansele ca inaugurarea să aibă loc chiar în ultima săptămână de campanie electorală. Şi chiar dacă lucrările nu sunt gata, se pot forţa lucrurile, nu ar fi pentru prima dată.

Interesant este cine îşi va asuma reconstrucţia pieţei.

PSD în frunte cu Ionel Arsene va susţine, pe bună dreptate, că a adus banii printr-un lobby făcut la Ministerul Dezvoltării Regionale condus la acea vreme de Liviu Dragnea.

PNL, prin primarul Dragoş Chitic va avea în mână foarfeca inaugurală dar va punea spune că s-a implicat administrativ şi a supravegheat lucrările.

Însă, într-o ţară normală, reconstrucţia unei pieţe distrusă de un incendiu suspect nu ar fi o victorie politică. Banii sunt din buzunarul fiecărui pietrean. Mai mult, să nu uităm că la momentul inaugurării se vor împlini 2 ani de când piaţa a ars. Şi dacă ne raportăm din n0u la normalitate, în ţări civilizate se construiesc zeci de kilometri de autostrăzi în 2 ani.

Aşa că, din punctul nostru de vedere, nu ar trebui să aibă loc nici o inaugurare iar piaţa să înceapă să pur şi simplu să funcţioneze!schita piata

Articolul anterior

Din 4 în 4 ani se promite parc industrial în Neamţ!

Articolul următor

MegaMall-ul de la Piatra Neamț: Carrefour, Cinema City, zonă de fast-food și 90 de magazine cu cele mai puternice branduri de fashion!

Un comentariu

  • Au fost gasiti vinovatii?De2 ani nu am mai auzit nimic .
    Ar trebui sa avem alegeri anuale poate asa o sa se mai schimbe ceva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *