ISSN 2457 - 3973

Florentina Moise: “Agenţia Naţională de Integritate a confirmat că NU sunt în stare de incompatibilitate!”

Preşedinta PSD Piatra-Neamţ, Florentina Moise, a anticipat că funcţia de director adjunct în cadrul CJ Neamţ şi calitate de consilier local în CL Piatra-Neamţ  va naşte patimi.
Şi din acest motiv dar mai ales pentru a nu fi în ilegalitate, Florentina Moise a solicitat Agenţiei Naţionale de Integritate să îi precizeze dacă se află în situaţia de incompatibilitate.
Cererea a fost făcută în termenul legal astfel încât o eventuală decizie nefavorabilă să nu aibă repercursiuni.
Răspunsul ANI a venit cât se poate de clar: Florentina Moise NU este în incompatibilitate dacă deţine cele 3 calităţi amintite: preşedintă a PSD Piatra-Neamţ, director adjunct în cadrul unei direcţii a CJ Neamţ şi consilier local în CL Piatra-Neamţ.
Chiar dacă avea documentul de mai multă vreme, Florentina Moise nu a dorit să facă tam-tam pe marginea acestui subiect.
Însă odată cu apariţia în mediul online a unor specuaţii potrivit cărora ar fi incompatibilă, Florentina Moise s-a văzut nevoită să iasă public pe această temă:
“Ca urmare a apariției în presă a unor informații legate de o eventuală stare de incompatibilitate în care m-aș afla, deținând simultan mandatul de consilier local și funcția de director adjunct în cadrul Consiliului Județean Neamț, pentru cei interesați de a cunoaște adevărul, țin să vă prezint care este situația în realitate.
Vă asigur pe toți cei care aveți încredere în mine că niciodată nu voi face vreo faptă care încalcă legea, și cu atât mai mult acum, când mii de pietreni mi-au acordat votul pentru a le reprezenta interesele în Consiliul Local Piatra Neamț! Nu îi voi dezamăgi niciodată pe acești oameni ba, dimpotrivă, voi urmări să le demonstrez și celor care au avut altă opțiune politică la vot, că merit încrederea lor! Sunt în posesia documentului care infirmă starea de incompatibilitate la care se face vorbire. Decizia respectivă a fost emisă de către instituția care are ca atribut analizarea stării de incompatibilitate în care s-ar putea afla vreun ales local, județean. Mulțumesc tuturor celor care de la apariția informației în spațiul public m-au sunat, fiind foarte interesați de situația mea! Dragii mei, nu sunt în stare de incompatibilitate și m-am preocupat de acest aspect. Mă voi lupta mai departe cu toată puterea pentru normalitate și respectarea legii în Consiliul Local Piatra Neamț și pentru dezvoltarea orașului meu drag”, a declarat Florentina Moise.
Ţinând cont că Agenţia Naţională de Integriate este singura instituţie din România care poate stabili situaţia de incompatibilitate (şi, pe cale de consecinţă şi situaţia în care nu eşti incompatibil), iar răspunsul oficial al ANI a fost cât se poate de clar (Florentina Moise poate deţine legal cele 3 calităţi politico-administrative), credem că subiectul pe această temă este unul închis.

Articolul anterior

Iată ce spun noii subprefecţi de Neamţ, Florin Zaharia (USR) şi Ioan Meraru (PLUS)

Articolul următor

Primele imagini şi declaraţii ale dr. Cătălin Denciu, eroul de la Spitalul Judeţean: “Mă mişc, merg din nou…”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *