ISSN 2457 - 3973

Florentina Moise (director Casa Corpului Didactic Neamț): ”Școala on-line e o provocare”

În aceste zile de criză, când toată lumea se supune regulilor, școala trebuie să meargă mai departe. Este adevărat, școlile s-au închis fizic, copiii stau acasă, dar pentru că trăim într-o epocă a tehnologiilor comunicării, lecțiile se fac on-line.
Matematica, istoria sau limbile străine sunt acum pe un ecran digital. Județul Neamț nu face excepție de la regulă. Profesorii sunt în legătură online atât cu elevii, cât și între ei. Și nu numai atât.
La prima vedere, pare simplu. Elevii se conectează online și încep lecțiile. Dar în spatele acestei „simplități” se află o echipă amplă de experți și pedagogi care trebuie să asigure toate resursele pentru ca școala să meargă mai departe.
Resursele, dar și monitorizarea și consilierea metodologică a profesorilor este coordonată de Casa Corpului Didactic. Echipa de aici încă merge zilnic la serviciu. Dar pentru că școala s-a mutat în spațiul virtual, metodologia s-a schimbat. Profesorii de la Casa Corpului Didactic Neamț au implementat o serie de schimbări și și-au setat un program ambițios de lucru.
„Orele de școală se desfășoară online. Dar avem multe alte activități pe care le-am mutat online. Printre primele măsuri pe care le-am implementat deja se află formarea continuă a profesorilor”, ne spune Florentina Moise, directorul CCD Neamț.
CCD Neamț oferă informații și consiliere informaticienilor și bibliotecarilor din școlile nemțene. Elevii trebuie să aibă acces ușor pe platformele online agreate de Ministerul Educației și Cercetării. „Pachetul” pe care CCD trebuie să îl asigure conține platformele de studiu, consilierea celor care trebuie să le operaționalizeze în școli, monitorizarea tuturor proceselor și raportarea lucrurilor făcute.
„Am stabilit un plan de lucru, am împărțit responsabilitățile, nu putem lăsa să treacă zilele fără a le da sens. Toți colegii mei sunt implicați. Am inițiat dezbateri, am fost într-un continuu dialog între noi, profesorii, pe platformele online. Școala online are alte rigori, este mult diferită de școala clasică, iar noi trebuie să găsim cele mai bune soluții pentru a crește calitatea actului de educație”, a adăugat Florentina Moise.
Directorul CCD Neamț ne-a mai declarat că este esențială păstrarea unui echilibru între mediul virtual și activitățile de relaxare și de învățare în familie. Analiza atentă a modului în care copiii și adolescenții, părinții și profesorii percep și acceptă provocările învățării electronice sunt subiecte de interes pentru echipa CCD Neamț.
„Sunt vremuri grele, trebuie să respectăm regulile, dar nu ne putem da bătuți! Le mulțumesc colegilor mei, profesorii care și-au schimbat într-un timp foarte scurt metodele de predare. E greu să nu mai auzi zumzetul clasei, să nu mai vezi mâini ridicate, zâmbete sau înghionteli în ultima bancă. Sunt provocări cărora trebuie să le facă față și elevii, dar și profesorii. Sarcina noastră este să îi ajutăm cu tot ce au nevoie”, a încheiat Florentina Moise.

Articolul anterior

Cozmanciuc îi bate obrazul lui Arsene! ”Nu este momentul răfuielilor politice!”

Articolul următor

Noi restricții în Neamț! Parcurile și locurile de joacă au fost închise!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.